Gemeente Leeuwarden

Feestelijke start verbouw en restauratie voormalige MTS Feestelijke start verbouw en restauratie voormalige MTS

Feestelijke start verbouw en restauratie voormalige MTS

Bron: Gemeente Leeuwarden
Wethouder Tom van Mourik van monumentenzorg gaf maandag 30 augustus het startsein voor de verbouw en restauratie van de voormalige MTS aan de Molenstraat in Leeuwarden. Van Mourik verwijderde ten behoeve van de werkzaamheden, samen met de directeur van bouwbedrijf Lont, dhr. A.Lont, het replica borstbeeld van Wilhelmina. Bij de heropening van `Wilhelminastaete',in het najaar van 2005 wordt het originele beeld op de oorspronkelijke plek teruggezet.

De voormalige MTS, gebouwd in 1935, is een belangrijk en beeldbepalend rijksmonument. De oorspronkelijke structuur van de jaren dertig wijk komt nog duidelijk terug in het gebouw. Het gebouw is nu aangekocht door bouwbedrijf Lont BV uit Sint Annaparochie, verkopend makelaars zijn makelaardij Meeùs en makelaardij Hellema uit Leeuwarden.

De gemeente Leeuwarden is blij dat het eindelijk zover is want door de uitvoering van dit plan blijft een karakteristiek pand voor de stad behouden. De nadruk ligt op het behoud van het originele uiterlijk van het gebouw en de statige hal en dat gecombineerd met een prettige en praktische woonomgeving. Inmiddels is de helft van de appartementen verkocht.

Tijdens de Woonroute op zaterdag 11 september aanstaande is de voormalige MTS een van de te bezichtigen locaties waar nu of in de nabije toekomst de mogelijkheid is om te gaan wonen. Meer informatie over de woonroute en de Open Monumentendag van 11 september is te lezen in Huis aan Huis van woensdag 8 september.