Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 september 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanhouding na belediging

Politieagenten willen een automobilist bekeuren voor fout parkeren, waarna de man de agenten beledigt en hiervoor wordt aangehouden

Almelo

Surveillerende politieagenten liepen vrijdag 2 september omstreeks 18.50 uur op de Rosa Luxemburgstraat en Almelo en zagen dat een auto buiten de parkeervakken geparkeerd stond. Zij spraken de bestuurder, die in de auto zat, hierop aan en vertelden hem dat hij hiervoor bekeurd zou worden. Toen de agenten hem vroegen naar zijn rijbewijs, gaf de man aan deze niet bij zich te hebben. Verder weigerde de man zijn naam op te geven. Uiteindelijk gaf hij toch zijn naam en vond het nodig de agenten uit te schelden. Ook na waarschuwen bleef hij schelden, waarop de agenten de man, een 20-jarige uit Almelo, aanhielden wegens belediging. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-109754)

Aanhouding voor openbare dronkenschap, belediging en bedreiging

Dronken man veroorzaakt overlast en weigert te vertrekken, waarna hij agenten beledigt en na aanhouding tevens bedreigt

Hengelo

Zaterdag 4 september werd omstreeks 00.40 uur gemeld dat een dronken man zich vervelend bleef gedragen nadat portiers van een horecagelegenheid aan de Enschedesestraat in Hengelo hem de toegang hadden geweigerd. Eerder die avond, omstreeks 22.00 uur, was reeds een melding binnengekomen dat diezelfde man bij een andere horecagelegenheid in Hengelo vervelend was waarna de agenten hem gevorderd hadden te vertrekken. Ook na de tweede melding vroegen de agenten hem de binnenstad te verlaten. De man, een 25-jarige uit Hengelo, weigerde dit, werd verbaal agressief en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto en even later ook op het bureau bleef hij zich verzetten, zowel verbaal als fysiek. Hij schold de agenten uit en bedreigde hen. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-109926)

Aanhoudingen na vechtpartij

Politie houdt twee vrouwen aan na vechtpartij in de binnenstad

Enschede

Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 4 september omstreeks 02.45 uur dat een aantal personen op de Stadsgravenstraat in Enschede met elkaar op de vuist gingen. Ook zagen de agenten dat op een gegeven moment een vrouw een andere vrouw een klap in het gezicht gaf. Over en weer werd geslagen. De agenten wisten de groep te scheiden. De vrouw, die even daarvoor in haar gezicht geslagen was, wilde achter de andere vrouw aangaan, die inmiddels was weggelopen.
De agenten vroegen de vrouw rustig te blijven en pakten haar vast toen zij toch achter de andere vrouw aanging. De vrouw bleef zich verzetten, waarop de agenten haar aanhielden voor openlijke geweldpleging en het weigeren van een ambtelijk bevel. Ook de andere vrouw, een 22-jarige uit Enschede, werd aangehouden voor openlijke geweldpleging. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (04-109919)

Aanhouding voor belediging

Man vindt het nodig agenten uit te schelden en te beledigen en wordt aangehouden

Enschede

Surveillerende politieagenten, die zaterdag 4 september omstreeks 05.00 uur in de Stadsgravenstraat in Enschede liepen, werden zonder enige aanleiding door een voorbijganger uitgescholden en beledigd. De agenten hielden de verdachte, een 29-jarige man uit Enschede, aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-109960)

Bromfietser aangehouden

Bromfietser begaat diverse verkeersovertredingen en blijkt behoorlijk dronken te zijn

Almelo

Politieagenten zagen zaterdag 4 september omstreeks 00.40 uur dat een man op zijn bromfiets door het publiek trachtte te rijden op het voetgangersgebied in de Grotestraat in Almelo. Zij spraken de man hierop aan. De man reageerde verbaal erg agressief richting de agenten en begon met zijn helm te zwaaien. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. De agenten hielden de man, een 27-jarige uit Wierden, aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar bleek dat de man geen bromfietscertificaat had. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,4 promille. Voor de diverse feiten, het rijden onder invloed, zonder bromfietscertificaat en in het voetgangersgebied, wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-109877)

Verdachte aangehouden

Politie houdt verdachte aan nadat hij een vrouw had aangerand, iemand met een mes had bedreigd en meerdere personen met een mes had gestoken.

Almelo

Zaterdag 4 september werd omstreeks 01.55 uur melding gedaan van een aanranding en bedreiging met een mes op de Oranjestraat in Almelo. Hierbij werd een signalement van de dader opgegeven. Direct daarna volgden meerdere meldingen van steekpartijen aan de Grotestraat en de Koornmarkt. Politieagenten gingen direct op onderzoek uit en zagen omstreeks 02.05 uur aan de Bornsestraat een man lopen, die aan het opgegeven signalement voldeed. De verdachte, een 21-jarige man uit Almelo, werd aangehouden.

Nader onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het volgende heeft plaatsgevonden:
Iets voor 02.00 uur liep een 27-jarige vrouw uit Almelo op de Oranjestraat. Op een gegeven moment kwam een onbekende man op haar aflopen, drukte haar tegen een winkelruit aan en begon haar op de mond te zoenen. De vrouw ziet vervolgens een paar vrienden voorbijkomen en vraagt hen om hulp. Een van haar vrienden, een 25-jarige man uit Almelo, riep de man toe dat hij de vrouw met rust moest laten, waarop de man een mes te voorschijn haalde en hiermee de 25-jarige bedreigde door stekende bewegingen in zijn richting te maken. De 21-jarige man ging er vervolgens vandoor richting de Grotestraat en stak daar zonder enige aanleiding in op drie mensen: twee mannen (46 en 51 jaar) en een vrouw (55 jaar, vrouw van de 51-jarige man), alledrie afkomstig uit Almelo. Zij raakten lichtgewond en gingen voor behandeling naar het ziekenhuis. Ook stak de verdachte onderweg een 41-jarige man uit Almelo, deze liep een klein wondje aan zijn arm op. Onduidelijk is nog waar dit heeft plaatsgevonden. De 21-jarige verdachte vervolgde zijn weg via de Koornmarkt, waar hij een 31-jarige man uit Almelo in zijn schouder stak. De 31-jarige man liep hierbij een slagaderlijke bloeding op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar een traumateam op hem wachtte. De man werd vannacht geopereerd, zijn toestand is nu stabiel.

Bij fouillering werd bij de verdachte een mes aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. De man bleek onder invloed van alcohol en mogelijk drugs. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-109913)

Verdachten aangehouden

Een man probeert een aanhouding van een verdachte te belemmeren en scheldt de agenten uit, waarna ook hij wordt aangehouden

Enschede

Zaterdag 4 september stonden politieagenten omstreeks 01.45 uur aan de Bolwerkstraat in Enschede, toen een dronken man bij hen ging staan. Hij vertrok toen de agenten hem dit vroegen. Vervolgens begon een 33-jarige man uit Vroomshoop zich ermee te bemoeien. Hij gedroeg zich recalcitrant richting de agenten en ook richting passerend publiek. Toen de agenten ook hem vorderden te vertrekken, weigerde hij dit. Hierop werd de 33-jarige verdachte aangehouden. Vervolgens kwam een 44-jarige man uit Enschede aanlopen. Hij probeerde de aanhouding te belemmeren en schold de agenten op een gegeven moment uit. Hij werd aangehouden voor belediging. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-109905)

Aanhouding in het kader van de Opiumwet

Politie houdt verdachte aan nadat bij hem twee zakjes met vermoedelijk harddrugs werden aangetroffen

Almelo

Vrijdag 3 september werd omstreeks 20.50 uur gemeld dat een man probeerde drugs te verkopen op de Koornmarkt in Almelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar zij een man aantroffen die aan het opgegeven signalement voldeed. De agenten vertelden hem dat hij werd verdacht van het dealen van drugs en fouilleerden hem in het kader van de Opiumwet. Bij de man werden twee zakjes met vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Deze werden voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte, een 28-jarige man uit Almelo, werd aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-109799)

---- --