Skatebond Nederland

Persbericht Skatebond Nederland

----------
Fransman Cardin winnaar in Axel

De Fransman Franck Cardin heeft zaterdag in het Zeeuwse Axel de twaalfde etappe gewonnen van de Univé World on Wheels-competitie. Zijn landgenoot Tristan Loy werd tweede, Erik Schaper uit Groningen derde.
Cardin kwam alleen over de eindstreep, nadat hij met twee ronden te gaan was gedemarreerd uit een kopgroep van acht. In de laatste ronde (van 1900 meter) maakte ook Loy zich los uit deze kopgroep. Schaper won de sprint om de derde plek.

De vluchtgroep was ontstaan met nog ongeveer twintig minuten te gaan. Schaper was daar als laatste naar toe gesprongen. De anderen die erin zaten waren de Belgen Frank Fiers en Wouter Mulders, Geert Plender uit Kamperveen en de Belgen Glenn Focke en Wouter Backers. Zij finishten in die volgorde als vierde tot en met achtste. De groep had circa 35 seconden voorsprong op het peloton.
Eerder in de wedstrijd, met 28 minuten en 5 ronden te gaan, was er een andere vluchtgroep geweest. Daarin zaten Willem Hut uit Haulerwijk en vier rijders die later ook in de definitieve kopgroep zouden zitten: Cardin, Loy, Fiers en Plender. Het was een gezamenlijke wedstrijd voor A- en B-rijders.
Hoewel Ingmar Berga uit Hoogeveen er niet bij was, omdat hij op het WK in Italie rijdt, kan de eindzege in het Univé World on Wheels-klassement hem niet meer ontgaan. Berga zal ook de laatste wedstrijd in Stolwijk op 11 september missen, maar heeft voldoende voorsprong opgebouwd om zijn klassement veilig te stellen. Ook Arjan Smit, die tweede stond in de rangschikking, en de Australier Michael Byrne (vierde) zijn op het WK. Daardoor is Smit nu naar de derde plaats gezakt en staat de Vlaming Dimitri Deboel - die in Axel 13e werd - op de tweede plek.
Eerste bij de vrouwen werd Tine Jonkheere uit Belgie. Haar landgenoot Gunther Vanhoogten won bij de C-rijders/veteranen.

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl

----------
Over de Univé competities

Univé Verzekeringen, hoofdsponsor van de Skatebond Nederland (SBN), heeft haar naam verbonden aan twee grote nationale skeelercompetities: de Univé Topcompetitie, bestaande uit vijf grote marathons op de weg en de Univé World on Wheels (WOW), bestaande uit zestien 'rondjes om de kerk'. Het 'rondje om de kerk', afgekeken van het wielercriterium, is de traditionele vorm waarin in Nederland skeelerwedstrijden worden georganiseerd. Deze wedstrijden worden al ruim vijftien jaar met groot succes georganiseerd vooral in Oost- en Noord-Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Purmerend en Westkapelle. Univé zorgt samen met de Skatebond Nederland voor animatie van het publiek rondom de WOW-wedstrijden. Ook wordt voorlichting gegeven over de skeelersport.

----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl

----------

----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl