Openbaar Ministerie

Actuele berichten
4 september 2004

Opsporing Verzocht: overval juwelierszaak Waddinxveen

Dinsdag 13 juli. Rond 11:30 uur krijgen de medewerksters van juwelierszaak Robert den Haag in de Passage de schrik van hun leven. Twee vermomde mannen stormen naar binnen. Eén slaat met een honkbalknuppel de ruit van een vitrine aan diggelen. De ander haalt de vitrine leeg. De buit: tientallen peperdure horloges en trouwringen. Meteen gaan ze ervandoor. In Opsporing Verzocht vragen het OM en de politie het publiek om hulp bij het oplossen van dit ernstige strafbare feit.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 6 september (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

Waddinxveen: overval
Dinsdag 13 juli. Rond 11:30 uur krijgen de medewerksters van juwelierszaak Robert den Haag in de Passage de schrik van hun leven. Twee vermomde mannen stormen naar binnen. Eén slaat met een honkbalknuppel de ruit van een vitrine aan diggelen. De ander haalt de vitrine leeg. De buit: tientallen peperdure horloges en trouwringen. Meteen gaan ze ervandoor. Ze scheuren in een gereedstaande gestolen auto weg. Een half uur later wordt deze auto teruggevonden. Van de overvallers ontbreekt elk spoor. Tot nog toe dan.

Leek:beroving pinpas
Maandag 17 mei. Een oudere heer die gehandicapt is, wordt van zijn pinpas beroofd. Met die pinpas worden tal van aankopen gedaan. De dief zegt J. Baars te heten en uit Amsterdam te komen. Wie kent de man.

Gorinchem: gewapende overval
Zondag 18 juli. Die middag 16:30-17:00 uur komt een man de winkel van het Shell tankstation aan de Van Hogendorpweg binnen. Hij koopt twee halve broden en vraagt naar telefoonkaarten. Hij zegt dat hij daarvoor niet genoeg geld bij zich heeft en gaat weg. Twee uur later, het is dan rond 18:30 uur, is de man er weer. Maar nu richt hij een pistool op de medewerker van het tankstation. Hij wil de telefoonkaarten en de inhoud van de kassa. Die gaat niet snel genoeg open, en de dader vlucht met de telefoonkaarten weg, zodra een auto komt aan rijden. Hij had zich niet vermomd en daardoor bestaat er nu een compositietekening van hem.

Amsterdam: woningoverval
Donderdag 5 augustus. Het is 20:00 uur. Als er wordt aangebeld doet de zoon open en ziet een jonge vrouw. Ze zoekt een man, maar die woont daar niet. Dan stormen ineens drie mannen naar binnen. Eén van hen richt een pistool op de jongen. De jongen en zn ouders worden vastgebonden. De overvallers willen geld. Om hun eis kracht bij te zetten, worden de slachtoffers één voor één met een hete strijkbout mishandeld. Uiteindelijk gaan de daders ervandoor. Ging het de daders alleen om geld, of steekt er meer achter?

Landgraaf: moord
Vrijdag 30 juli. Isabelle Optiek in Landgraaf is de winkel waar Isabelle Pongs eigenaresse van was, maar het is ook de plaats waar zij vermoord werd gevonden.
De geboren Heerlense mocht maar 48 jaar worden. Het wordt tijd dat er meer informatie boven tafel komt.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.