Gemeente Houten



---

Zwerfafval actieweek 6 t/m 10 september

---

De gemeente Houten hecht belang aan een schone openbare ruimte. Dit jaar geeft zij het goede voorbeeld door 4 acties te houden op het gebied van zwerfvuil. Verspreid over het jaar wordt vier keer een zwerfvuilactie gehouden. Dit is de derde actie dit jaar, in december is de volgende.

Tijdens de actieweek maken medewerkers van de afdeling Openbare Werken een grote ronde langs o.a. de hoofdfietspaden, bedrijventerreinen en de carpoolplaats bij de A27, geheel gericht op het ruimen van zwerfvuil. Houten ziet er dan weer even brandschoon uit.

Hiermee wil de gemeente laten zien hoe het beeld buiten erop vooruit gaat als er geen zwerfvuil is. De gemeente wil daar echter niet alleen verantwoordelijkheid voor dragen. Het grootste deel van het zwerfvuil is namelijk afkomstig van spullen die zomaar worden weggegooid op straat, een kwestie van gedrag dus. Als ieder bewuster omgaat met wat hij/zij weggooit op straat, kan het veel langer schoon blijven, wat door de meeste mensen als prettig wordt ervaren.

Met hetzelfde gemak, gooi je 't in de afvalbak.

Daarom: Voorkom dat afval gaat zwerven, zoals lege frisdrankblikjes, limonadeflesjes, snoepwikkels.

Wilt u hierop reageren of heeft u vragen over dit onderwerp? Neem contact op met Marloes van Schaik, tel. (030) 63 92 756 of mail naar het Meldpunt Openbare Ruimte: openbareruimte@houten.nl.
---