Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 6 september 2004

Jaarlijks onderzoek Heliview naar het gebruik van arbo- en reïntegratiediensten weer gestart

Heliview start in september voor de 6e keer met haar jaarlijks diepgaand en omvangrijk onderzoek naar het gebruik van arbo- en reïntegratiediensten en verzekeringen.

In deze studie zal het beleid van bedrijven en instellingen aangaande de inschakeling van arbodiensten en reïntegratiedienstverleners worden onderzocht, alsmede het beleid op het gebied van ziekteverzuim. Daarnaast wordt er gekeken naar de tevredenheid van de bedrijven over de dienstverlening van de arbodiensten, reïntegratiediensten en verzekeraars. Het is daarbij met name van belang of bedrijven op korte termijn van plan zijn om van dienstverlener te veranderen. Ruim 700 P&O-managers zullen aan het onderzoek deelnemen.

Katinka Deckers (Senior Analist): Met name de arbodiensten gaan de komende jaren een zware tijd tegemoet door de in te voeren liberalisering. Momenteel is er veel onzekerheid over de nieuwe wetgeving en de gevolgen daarvan op de inschakeling van de verschillende arbodiensten door het Nederlands bedrijfsleven.

Naast het kwantitatief onderzoek, zal Heliview ook een kleinschalig kwalitatief onderzoek uitvoeren onder de brancheorganisaties. In dit onderzoek zal met name de situatie rond de nieuwe wetgeving uitgebreid in kaart worden gebracht.

Heliview levert met de verschillende onderzoeksrapporten een bron van kostbare informatie voor alle partijen actief op het gebied van arbo, reïntegratie en ziekteverzuim.



Ingezonden persbericht