Het Nederlandse Rode Kruis

06 september 2004
Het Rode Kruis helpt ouderen met de telefooncirkel

Mevrouw van Elshout is 93 jaar oud en ze is al elf jaar deelneemster aan de Rode Kruistelefooncirkel. "Mijn schoondochter is vrijwilliger bij het Rode Kruis. En zíj was het die elf jaar geleden tegen mijn man en mij zei: ´Waarom doen jullie niet mee aan de telefooncirkel? Dat is toch een veilig idee.´

Met z´n achten
De telefooncirkel werkt als volgt: de vrijwilliger die die week de leiding heeft, belt om half negen met de eerste persoon van die cirkel. Die persoon belt dan weer met de volgende, en die met de volgende, totdat de laatste persoon zich weer terug meldt bij de vrijwilliger. Hier zijn we zo met z´n achten. Om negen uur moet iedereen gebeld zijn.

Prettig idee
Mocht er iemand niet opnemen, dan kan er dus iets aan de hand zijn. Gelukkig is dat bij mij nog nooit het geval geweest. Maar wel had ik een keer de hoorn niet goed op de haak gelegd, waardoor ik niet te bereiken was. Een paar minuten laten stonden ze toen bij me op de stoep. Het werkt dus écht. Gelukkig was het loos alarm. Vooral sinds mijn man acht jaar geleden is overleden en ik nu alleen ben, vind ik het een prettig idee. En het is ook gezellig om zo ´s morgens even een praatje te maken. Maar niet te lang hoor! Anders is de cirkel niet om negen uur rond!"

Meer informatie:

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de