Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 6 september 2004

(
Noordwijkerhout - Politie houdt verdachte van inbraak aan
Dankzij een oplettende en goed handelende getuige kon de politie op zondag 5 september rond 02.35 uur in het postkantoor aan de Dorpsstraat een 31-jarige man uit Amsterdam aanhouden. De getuige zag de man een raam van het pand binnenklimmen en belde de politie. Ondertussen bleef hij zicht houden op het pand. Toen de politie arriveerde kon hij de agenten goed informeren. Eenmaal binnen kon de man aangehouden worden. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort ook omdat er sprake zou zijn dat er mogelijk nog twee mannen bij de inbraak betrokken zijn.

Noordwijk - Politie zoekt geweldplegers
De politie is op zoek naar vermoedelijk twee nog onbekende jongeren. Op zondag 5 september rond 01.05 uur raakte zijn om nog onbekende oorzaak op de Hoofdstraat in gevecht met twee 19-jarige jongens uit Rijnsburg. Eén van de Rijnsburgers raakte buiten bewustzijn nadat hij tegen zijn hoofd werd geschopt. Hij werd opgenomen in het LUMC. Zijn plaatsgenoot raakte in het gezicht gewond door enkele vuistslagen. De snel terplaatse gearriveerde politie ging nog wel op aanwijzing van het publiek op zoek naar de twee weggerende onbekenden maar vond ze niet meer. De politie zat vandaag het onderzoek voort.


Katwijk Te veel gedronken

Een 44-jarige automobilist uit Lugar Tanquinha (Portugal) reed zaterdag 4 september rond 17.30 uur met te veel alcohol op over de Wassenaarseweg. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 985 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg de man een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal.


Katwijk Verkeersongeval

Op vrijdag 3 september omstreeks 14.45 uur vond er een verkeersongeval plaats op de kruising Hoorneslaan/Troelstrastraat. Een 21-jarige Katwijkse reed over de Troelstrastraat en sloeg linksaf de Hoorneslaan in, in de richting van de Binnensluis. Een 32-jarige automobilist uit Katwijk reed over de Hoorneslaan uit die richting Binnensluis. Op de kruising ontstond tussen beide een aanrijding waarbij de auto van de automobilist in de linkerflank werd geraakt. De Katwijkse raakte bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. Met onder andere hoofdletsel werd zij met spoedtransport overgebracht naar het LUMC. Twee inzittenden van de andere auto, een 43-jarige Katwijkse en haar baby, werden voor controle overgebracht naar het LUMC. Ter plaatse waren drie ambulances, een brandweerwagen en politie ter plaatse. De Hoorneslaan is tussen de Troelstrastraat en de Schimmelpenninckstraat tot ongeveer 17.00 uur afgesloten geweest.


Katwijk Rijden onder invloed

De politie heeft op zaterdag 5 september even na 19.00 uur een 42-jarige Katwijker aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De Katwijker was kort daarvoor met zijn bromfiets tegen de zijmuur van een woning aan de Jacob van Heemskerklaan gereden. De Katwijker was met zijn bromfiets tegen de stoeprand gereden waarna hij over de stoep schoof en vervolgens tegen de muur. De Katwijker werd voor hechtingen aan een wond naar het Rijnland Ziekenhuis overgebracht. Op het politiebureau werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag van 885 ug/l. De limiet is 220. Tegen de Katwijker wordt proces verbaal opgemaakt.

Valkenburg Aanrijding


Een 24-jarige fietser reed zaterdag 4 september rond 18.30 uur vanuit 't Boonrak de Hoofdstraat op. Hij gaf daarbij geen voorrang aan een passerende 50-jarige automobilist. Er ontstond een botsing, de fietser kwam ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.


Lisse Rijden onder invloed

Zaterdag 4 september rond 15.45 heeft de politie een 58-jarige automobiliste uit Lisse aangehouden. Zij had met haar auto een spiegel van een andere auto geraakt toen zij vanaf de Gerard Doustraat de Frans Halsstraat opreed. Door getuigen werd de auto klemgezet. Zij blies 1050 uag, waarna haar rijbewijs werd ingevorderd.

Leiden - Onder invloed met bromfiets tegen boom
Een 43-jarige man uit Leiden reed op vrijdag 3 september rond 22.40 uur met zijn bromfiets tegen een boom aan de Sumatrastraat. Het bleef bij materiële schade. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse gaf een waarde van 830 ug/l (limiet 220 ug/l) aan. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.


Leiden Te veel gedronken


Een 43-jarige snorfietser uit Leiden remde zaterdag 4 september rond 22.15 uur op de Morsweg voor een overstekende kat. Hij kwam daarbij ten val en werd met verwondingen overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. De man bleek te veel gedronken te hebben, hij moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 695 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.


Voorschoten - Politie vordert rijbewijzen in
De politie vorderde op zondag 5 september rond 03.25 uur van een 49-jarige automobiliste uit Voorschoten haar rijbewijs in. De politie controleerde de vrouw nadat de agenten zagen dat de auto stapvoets en nogal slingerend reed. Op een 1e stopteken reageerde de vrouw niet. Als snel werd de oorzaak van het afwijkend gedrag duidelijk. Een behoorlijke alcohollucht kwam de agenten tegemoet. Zij werd daarop aangehouden. De ademanalyse gaf als waarde 980 ug/l limiet 220 ug/l).
Rond 00.30 uur overkwam een 49-jarige automobiliste uit Wassenaar hetzelfde. Bij een controle op de Leidseweg werd drankgebruik geconstateerd. De vrouw werd aangehouden. De ademanalyse gaf een waarde aan van 645 ug/l (limiet 220 ug/l).
Tegen beide verdachten maakt de politie proces-verbaal op.


Roelofarendsveen Kop-staart aanrijding Rijksweg A4

Op maandag 6 september omstreeks 01.15 uur vond op de Rijksweg A4 een kop-staart aanrijding plaats ter hoogte van Roelofarendsveen in de richting van Amsterdam. Een 26-jarige bestelbusbestuurder uit Brzeg (Polen) zag te laat dat er voor hem een file vanwege wegwerkzaamheden ontstond. De bestuurder reed tegen de auto van een 21-jarige man uit Hilversum, waarna er nog twee andere auto's betrokken raakten. De twee achterste auto's vlogen kort na de aanrijding in de brand. Een toevallig passerende bus met brandweerlieden konden de bestelbusbestuurder uit Hilversum en een 23-jarige vrouw uit Landgraaf, en inzittende van deze auto, nog tijdig uit de auto halen. De vrouw heeft bekneld gezeten en liep een zware herschudding, brandwonden, een pijnlijke schouder en een wond in het gezicht op. De bestuurder uit Hilversum liep eveneens een zware hersenschudding op. Beiden werden overgebracht naar het LUMC. De bestuurder uit Brzeg werd ter plaatse behandeld aan een hoofdwond. De twee andere bestuurders en man en een vrouw bleven ongedeerd. Hun voertuigen liepen wel schade op. De twee andere voertuigen brandden geheel uit. De A4 is op dit gedeelte tot ongeveer 04.00 uur afgesloten geweest. Het verkeer werd via de N445 door Hoogmade omgeleid.


Nieuwkoop - Bromfietser breekt arm
Een 16-jarige man uit Ter Aar kwam op vrijdag 3 september rond 22.05 uur op de Achttienkavels met zijn bromfiets ten val. Het vermoeden bestaat dat dit kwam doordat hij de macht over zijn stuur kwijt raakte. Met een gebroken arm en enkele schaafwonden werd hij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Alphen a/d Rijn - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde op maandag 6 september rond 00.45 uur van een 26-jarige automobilist uit Woubrugge zijn rijbewijs in. De politie controleerde de man en ontdekte dat hij had gedronken. De ademanalyse gaf een waarde aan van 645 ug/l ( limiet 220 ug/l). Het was niet de eerste keer voor de man. In 2001 en 2002 ging hij ook in de fout.


Alphen aan den Rijn Aanrijding met ambulance

Zaterdag 4 september rond 11.00 uur vond op de kruising van de Oranje Nassausingel, De Bijlen en de Van Boetzelaarstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een ambulance. De ambulance reed met sirene en zwaailichten vanuit de Oranje Nassausingel door het rode licht en wilde linksaf naar de Van Boetzelaarstraat. Op de kruising stond de ambulance stil om vrij baan te krijgen van het van rechts naderende verkeer. De voorzijde van de ambulance stak net iets over de linkerrijstrook, waar een 52-jarige bestuurster uit Alphen reed. Bij de aanrijding raakte de bestuurster bekneld, waardoor zij door de brandweer uit haar auto bevrijd moest worden; zij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zij bleek later geen noemenswaardig letsel overgehouden te hebben. De bestuurder en bijrijder van de ambulance, mannen van 35 en 38 uit Alphen, kwamen met de schrik vrij.


Alphen aan den Rijn Verkeersongeval

Van een 21-jarige scooterbestuurder uit Alphen aan den Rijn is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of de bestuurder onder invloed verkeerde tijdens een ongeval. De bestuurder reed op zondag 5 september omstreeks 04.10 uur over het fietspad van de Concertweg in de richting van de Eisenhowerlaan. De bestuurder had zijn scooter niet onder controle waardoor hij ter hoogte van het Kasteel ten val kwam met zijn gezicht op de weg. De bestuurder stond hierna verdwaasd op en wilde weglopen maar werd door omstanders tegengehouden. De bestuurder sloeg wild om zich heen en liep tegen een geparkeerde auto op de Ouvertureweg. Vervolgens viel hij op de motorkap. De auto liep hierdoor een deuk en krasschade op. De omstanders brachten hem hierna naar de grond. De inmiddels ingeseinde politie en ambulance kwamen ter plaatse. De Alphenaar werd overgebracht naar het ziekenhuis waar de bloedproef werd afgenomen.


Bodegraven/Alphen aan den Rijn Verkeersongeval

Op vrijdag 3 september omstreeks 15.00 uur vond op de nieuwe Rijksweg N11, ter hoogte van Zwammerdam, een verkeersongeval plaats in de richting van Leiden. Een 30-jarige automobilist uit Woerden reed over de linkerrijstrook tegen een rijdende afzetting en schoot met zijn auto naar de rechterrijstrook. Hier schampte hij een vrachtwagen. De Woerdenaar en een 18-jarige plaatsgenoot en inzittende van de auto raakten gewond en moesten uit de auto gehaald. De bestuurder werd met spoedtransport overgebracht naar het Universitair Medische Centrum in Utrecht. De passagier werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. In verband met de afsluiting van de N11 is het verkeer tegen de rijrichting in van de rijbaan gehaald en via de oude N11 omgeleid. Het KLPD heeft op de Rijksweg A12 de afslag Alphen afgesloten. Het bestemmingsverkeer Bodegraven werd via Reeuwijk omgeleid. Overig verkeer werd via Waddinxveen geleid. Het verkeer is tot in de vroege avond gestremd geweest.


Zevenhuizen Aanrijding A12


Een 39-jarige automobiliste uit Rotterdam reed zaterdag 4 september rond 16.00 uur door nog onbekende reden op de rijksweg A12 ter hoogte van Zevenhuizen tegen een auto met pech op de vluchtstrook aan. De bestuurster van deze auto, een 25-jarige vrouw uit Nieuwegein, stond enkele meters van haar auto af. De auto met pech schoot door de klap de rijksweg op en raakte twee passerende auto's. De Rotterdamse en de 22-jarige bestuurster van één van de passerende auto's zijn ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. Door de ravage is de rijksweg een tijdlang afgesloten geweest.


Reeuwijk - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde op zondag 5 september rond 03.20 uur op de Nieuwdorperweg het rijbewijs in van een 20-jarige automobilist uit Zevenhuizen. Agenten zagen een auto langs de weg staan waarvan de man uit het raam hing en zijn maaginhoud had geleegd. Toen de agenten de man controleerden kwam er een alcohollucht op hen af. Hij werd daarop aangehouden. De ademanalyse gaf een waarden aan van 525 ug/l ( limiet 220 ug/l). Voor de verdachte was het de vierde keer dit jaar dat hij door de politie werd aangehouden voor het rijden onder invloed.

Waddinxveen - Jongen raakt met voet schroef van boot
Een 19-jarige jongeman uit Alphen aan den Rijn kwam op zondag 5 september rond 16.05 uur op de Gouwe terhoogte van de Zuidkade met zijn voet in een schroef van een boot terecht. Met beenletsel werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De jongen was tijdens het varen met enkele vrienden over boord gevallen. Toen hij weer op de boot wilde klimmen ging het mis en raakte hij met zijn voet de schroef van de boot. De bestuurder van het bootje, een 20-jarige jongeman uit Alphen aan den Rijn, zette onmiddellijk de motor af en voorkwam zo erger.

Gouda - Onder invloed met auto bocht uit
Een 22-jarige man uit Gouda ging op zondag 5 september rond 04.40 uur op de Bodegraafseweg met zijn auto de bocht uit. Hij raakte een stoep en door de klap reed hij vervolgens over de in de weg liggende verhoogde middengeleider. Het rechtervoorwiel van de auto brak daarbij nagenoeg af. De politie constateerde drankgebruik bij de man en hield hem aan. De ademanalyse gaf een waarde aan van 500 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Krimpen aan de Lek Verkeersongeval

Op zondag 5 september omstreeks 20.10 uur vond op de kruising Oosterlekdijk/Breekade een verkeersongeval plaats tussen een auto en een bromfiets. Een 38-jarige automobiliste uit Lekkerkerk reed vanaf een woonerf aan de Breekade de Oosterlekdijk op. Het zicht van de bestuurster werd belemmerd door een geparkeerde bus die op de Oosterlekdijk stond. Een aanrijding met een 16-jarige bromfietser uit Krimpen aan de Lek en zijn 26-jarige bijrijder was het gevolg. Ambulancepersoneel hebben de bestuurder van de bromfiets en de bijrijder ter plaatse behandeld. De bestuurder liep een wond op aan een voet. De bijrijder liep een kniewond op. De twee behoefden niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.

-------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --