De Unie


Van Lanschot / CenE bankiers - Sociaal plan

6 september 2004 - Hierbij bericht De Unie haar leden over de resultaten van de onderhandelingen over het sociaal plan. Een plan dat nodig is in verband met het samengaan van CenE bankiers met Van Lanschot Bankiers, waarbij volgens de leiding van de onderneming personele consequenties aan de orde zullen zijn.

Graag hadden wij u over de inhoud van dat plan op dit moment al gedetailleerd willen kunnen informeren maar de ontwikkelingen op het terrein van de sociale verzekeringswetgeving plaatst dat overleg in een wat ander daglicht dan wij gewoon waren.

Omdat het afspreken van financiële regelingen bij vertrek niet meer kan of dan toch in ieder geval sterk ontmoedigd wordt als het aan de minister ligt, zal de inzet van De Unie bij Van Lanschot nog meer gericht zijn op het voorkomen van gedwongen ontslag en alle inspanning gericht worden op het bemiddelen van werk naar werk.

Voor Van Lanschot Bankiers een lastige, want het nemen van afscheid is natuurlijk de meest gemakkelijke methode, ook al hangt daar een prijskaartje aan. De Unie zal deze week nog een overleg hebben waarbij we in een ultieme poging trachten tot passende oplossingen te komen voor alle dilemmas.

Samen staan we sterker!
Dat een grote organisatiegraad ons daarbij helpt spreekt voor zich: samen staan we sterker!
U kunt zicxh middels het aanmeldingsformulier aanmelden als lid van De Unie.

Wim Brouwer
Bestuurder

maandag, 6 september 2004