1e persbericht van maandag 6 september

Eindhoven 06-09-2004 - Berichten uit de regio

Budel: Aanhouding na mishandeling

Een man van 37 jaar uit Eindhoven is zondagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Louis Rooijmansstraat in Budel. Hij zou kort daarvoor een 48-jarige vrouw uit Budel in haar woning hebben mishandeld door haar keel dicht te knijpen en haar op haar mond te slaan. De aanleiding is nog onduidelijk. De man is na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Gewond bij ongeval

Een 18-jarige inwoner van Westerhoven is zondagavond rond 22.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Dommelseweg. Hij reed daar op zijn snorfiets, raakte door nog onbekende oorzaak een geparkeerd staande auto, verloor zijn evenwicht en belandde tegen een auto die ook op de Dommelseweg reed. Het slachtoffer is met hoofdletsel opgenomen in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Son: Bedrijfsinbraken

Bij een bedrijf aan de Kanaaldijk Zuid is zondag tussen 14.00 en 19.30 uur ingebroken. Een ruit van een raam is ingegooid, waarna een laptop is weggehaald. En bij een inbraak in een bedrijf aan de Ekkersrijt zijn twee computers gestolen. Dat gebeurde tussen zaterdagavond 20.30 en zondagmiddag 17.30 uur. Een raam in een buitendeur is vernield.

Helmond: Drugs

Zondagavond rond 23.40 uur is in de Vondellaan een 19-jarige Helmonder aangehouden. Toen politieagenten de Helmonder in zijn auto controleerden vonden ze drugs. De man had in zijn auto ruim 25 gram hasj verborgen. De drugs zijn in beslaggenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dure mountainbike gestolen

Zondagavond is ingebroken in een garage bij een woning aan de Neerwal. De garagedeur werd opengebroken. De inbreker heeft een eigenbouw mountainbike van het merk Specialized meegenomen. De fiets heeft een waarde van 2780 euro.

Veldhoven: Beveiligingsbeambte met mes gestoken

Maandagmorgen rond 3.30 uur is een 48-jarige beveiligingbeambte uit Veldhoven met een mes gestoken nadat hij een man betrapte in een fietsenhok. De beveiligingsbeambte hoorde op het opvangcentrum aan de Vooraard gestommel in het fietsenhok. Toen hij polshoogte nam zag hij een man die een fietsenband lek stak. De man kwam naar de beveiligingsbeambte toe en maakte een zwaaide beweging met een mes. Het slachtoffer werd daarbij aan zijn arm geraakt. Hij heeft zich laten behandelen in een ziekenhuis. De dader wist te ontkomen. De dader is een man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud, ongeveer 1.75 meter groot en een slank postuur. Hij had kort zwart stekelig haar, droeg een zwarte spijkerbroek en een zware leren jas.

Veldhoven:Kinderkleding gestolen

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een kledingwinkel aan de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven. Sloten van de winkeldeur werden opengebroken en de dieven hebben en grote hoeveelheid kinderkleding buit gemaakt.

Handel: Diefstal motor

Zondag is in de Onze Lieve Vrouwestraat in Handel een rode HM off the road motor met het kenteken MJ-FJ-86 gestolen.

Budel: Bloedproef na verkeersongeval

Zondagavond rond 22.40 uur is een 51-jarige man uit Maarheeze gewond geraakt toen hij op de op de Randweg Oost tegen en boom botste. De man liep hoofdletsel en een hersenschudding op. Hij werd naar het St Jans Gasthuis in Weert gebracht. Bij hem is een bloedproef genomen.

Nuenen: Ketting gestolen

Bij een inbraak in een woning aan de Sien de Grootstraat is een gouden ketting weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 10.00 en 12.00 uur. Het is nog onduidelijk hoe de inbraak heeft plaatsgevonden; er zijn geen inbraaksporen aangetroffen.

Geldrop: Verkeersongeval

Een vrouw van 68 uit Eindhoven is zondagavond rond 19.50 uur gewond geraakt toen ze met haar auto op de A67 onder Geldrop van de rijbaan raakte en in de berm terecht kwam. De auto ging op zijn kant. De vrouw liep schouderletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is de vrouw in slaap gesukkeld tijdens het rijden.