Provincie Drenthe

NAM dient aanvulling op startnotitie in

Assen, 6 september 2004
Persberichtnummer 04-130

De NAM heeft een aanvulling gemaakt op de startnotitie voor het milieueffectrapport die in juni ter inzage heeft gelegen in verband met de herontwikkeling van het olieveld Schoonebeek. Reden voor de aanvulling is dat de NAM het plan heeft om productiewater mogelijk ook te injecteren in voormalige gasvelden in de provincie Overijssel. Hiervan was nog geen sprake toen de startnotitie 10 juni ter inzage werd gelegd. De NAM heeft vanwege deze uitbreiding van het project de startnotitie aangevuld met een tweetal bijlagen.

De plannen van de NAM voorzien er nu in om productiewater dat vrijkomt bij de oliewinning te injecteren in bestaande gasvelden in de regio Zuidoost Drenthe en/of in gasvelden in de provincie Overijssel. Daarvoor zal bestaande infrastructuur (locaties en transportleidingen) in de gemeenten Coevorden, Hardenberg, Tubbergen, Dinkelland en Twenterand kunnen worden gebruikt.
De startnotitie vormt het begin van de procedure om te komen tot een milieueffectrapport. Doel van dit MER is het onderzoeken van de milieugevolgen van de herontwikkeling van het olieveld Schoonebeek. De startnotitie met de aanvulling ligt vanaf 6 september tot 4 oktober ter inzage bij de gemeente Coevorden, locatie Dalen, bij de gemeente Emmen in Emmen, in de gemeentewinkel Schoonebeek in Schoonebeek, bij de gemeente Dinkelland in Weerselo, bij de gemeente Tubbergen, in Tubbergen, bij de gemeente Twenterand in Den Ham, bij de gemeente Hardenberg in Hardenberg, bij de provincie Overijssel in Zwolle en bij de provincie Drenthe in Assen.
De provincie Drenthe heeft een speciaal e-mailadres waaropmerkingen of suggesties naar toe gestuurd kunnen worden: merschoonebeek@drenthe.nl, t.a.v. het college van gedeputeerde staten van de provincie Drenthe.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl