PERSBERICHT - 2004-09-06

Nu de wintersport boeken met de Ski-Trein en Alpen Expres

Autoslaaptrein deze zomer groot succes

De herinvoering van de Autoslaaptrein door Euro-Express Treincharter (EETC) uit Delft is een groot succes gebleken. Vanaf juni zijn tegen de drieduizend vakantiegangers relaxed en filevrij naar het zuiden van Frankrijk (Avignon) en naar Italië (Bologna) gereisd. Afgelopen weekeinde vertrok de Autoslaaptrein vanaf station Den Bosch voor de laatste keer dit seizoen naar deze zonnige bestemmingen in zuid-Europa.

EETC maakt zich daarna op voor het winterseizoen; de Ski-Trein en Alpen Expres naar de populaire wintersportgebieden zijn nu reeds te boeken.

Vanaf 11 juni zijn iedere week vele honderden vakantiegangers met de Autoslaaptrein naar Frankrijk en Italië op vakantie gegaan. "De aangekondigde files bij Brussel, Luik, Parijs en op de Autoroute du Soleil richting het zuiden (A7/A6) hebben ertoe bijgedragen dat de herinvoering van de Autoslaaptrein succesvol is verlopen", zegt directeur Leo Weeber. "De Autoslaaptrein is een bewezen concept waarbij snelheid, comfort en gemak de sleutelbegrippen zijn. Zodoende wordt de heen - en terugreis van een autovakantie een belangrijk onderdeel van het vakantieplezier", aldus Weeber.

Vakantiereizen per trein nemen weer in populariteit toe en vormen een snel en comfortabel alternatief voor reizen per auto. Ook het komend winterseizoen zet EETC weer treinen in naar de populaire skigebieden. Het wintersportseizoen begint dit jaar op vrijdag 24 december wanneer de Ski-Trein en Alpen Expres sneeuwtreinen met wintersporters naar Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk vertrekken.

Voor nadere informatie: www.skitrein.nl en www.alpenexpres.nl