Gemeente Utrecht

Budget Recht van Initiatief 2004 is op

Bewonersgroepen kunnen dit jaar geen beroep meer doen op de regeling Recht van Initiatief. Dit budget, bestemd voor initiatieven van bewoners om hun woonomgeving te verbeteren, is geheel besteed als de initiatiefvoorstellen die dit jaar al zijn ingediend, worden gehonoreerd. Het college van burgemeester en wethouders zal tot 1 januari 2005 geen nieuwe aanvragen meer in behandeling nemen. Voor de uitvoering van plannen is jaarlijks een budget vastgesteld. Voor 2004 is dit budget ¬ 482.950.

Het college van burgemeester en wethouders heeft sinds 1 januari 2004 29 voorstellen ontvangen. Hiervan zijn er 10 gehonoreerd,3 niet gehonoreerd en 3 voorstellen zijn niet in behandeling genomen. De overige 13 voorstellen zijn nog in behandeling. Als die allemaal gehonoreerd worden, dan is het budget Recht van Initiatief 2004 geheel besteed. Nieuwe aanvragers krijgen bericht dat zij hun voorstel begin 2005 opnieuw kunnen indienen.

Het Recht van Initiatief biedt bewoners van Utrecht de mogelijkheid om een concreet voorstel voor hun straat of buurt in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders. De maximale gemeentelijke bijdrage per voorstel is ¬ 30.000.

Ook vorig jaar was de regeling in trek. Rond dezelfde tijd maakte de gemeente ook toen bekend geen nieuwe aanvragen meer in behandeling te nemen.

Noot voor de media:
Voor meer informatie over het recht van initiatief kunt u terecht op www.utrecht.nl/rechtvaninitiatief.

U kunt ook contact opnemen met Heleen Zijlstra, afdeling Openbare Orde, Veiligheid en Bestuurlijke Organisatie, telefoon 030 - 286 16 98.

Utrecht, 6 september 2004.