Gemeente Gouda




datum: 6 september 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182 - 588393

start werkzaamheden Oude Begraafplaats en omgeving

Maandag 6 september heeft wethouder Van Huut (Herstructurering Korte Akkeren en Oost) enkele meters straatstenen verwijderd in de Vorstmanstraat. Dit is het startsein voor de uitvoering van het plan Herinrichting Oude Begraafplaats en omgeving, een smaakmaker uit de wijkontwikkeling. Het plan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen bewoners, gemeente, wijkteam, Uniqema, Stichting Oude Begraafplaats en Woningstichting Het Volksbelang. Ook de wensen van de kinderen in de buurt zijn meegenomen in het plan.

De werkzaamheden bestaan uit het opknappen van grafstenen, het verwijderen van bomen op de begraafplaats en het schilderen van de aula. Ook in de omgeving gaat er veel gebeuren. Aan de Bosweg komt een speelplaatsje, de speelplaats langs de Vorstmanstraat wordt opgeknapt, het trapveldje wordt van kunstgras voorzien en er komt een speciale hondenuitlaatstrook langs de begraafplaats. Het opslagterrein van de gemeentelijke dienst wijkbeheer wordt opgeknapt, de houten keet verdwijnt, er komt een nieuw hek omheen en de omgeving wordt verfraaid. De Bosweg en de Vorstmanstraat gaan helemaal op de schop. De straten worden heringericht, er komen extra parkeerplaatsen, er worden verkeersremmende maatregelen genomen en aan de Bosweg worden ondergrondse containers geplaatst. Het meest ingrijpende onderdeel is de aanleg van een nieuw riool in de Bosweg. Het riool dat in de achtertuinen ligt is hoognodig aan vervanging toe. Gevolg is dat alle woningen hun aansluiting moeten verplaatsen naar de voorzijde van de woning. De gemeente heeft de bewoners van de Bosweg geïnformeerd over ondergrondse containers én de riolering en houdt ze voortdurend op de hoogte.

De werkzaamheden starten deze week. Als alles volgens planning en zonder tegenslag verloopt, is het werk vóór het eind van het jaar afgerond. Omwonenden kunnen hun praktische vragen over de uitvoering stellen aan: Martin van der Veen (weg en waterbouwkundige), tel. 588282 of via e-mail: martin.vanderveen@gouda.nl

oude begraafplaats

De (her)inrichting van de Oude Begraafplaats en omgeving in de wijk Korte Akkeren is één van de smaakmakers in het kader van de wijkontwikkeling. Ter verbetering van de leefbaarheid van de wijken Gouda Oost en Korte Akkeren is een aantal projecten opgepakt. Binnen die projecten zijn weer smaakmakers benoemd. De bedoeling van deze smaakmakers is dat deze projecten op korte termijn kunnen worden uitgevoerd, zodat de gouwenaars snel resultaten kunnen zien van de wijkontwikkeling.


-einde bericht-