2e persbericht van maandag 6 september 2004

Eindhoven 06-09-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Auto weggehaald

Vanaf de Wesselmanlaan is maandag tussen 10.50 en 12.15 uur een bestelauto weggehaald. Het betreft een groene Volkswagen Bestel (VR-JF-18).

Helmond: Laptop weg na inbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een bedrijf op de Gerstdijk. Er zijn een laptop en een navigatiesysteem gestolen.

Helmond: Man kiest auto als slaapplaats

Maandagmorgen om 3.00 uur is in de Smalstraat een 44-jarige Helmonder aangehouden. Politieagenten troffen hem slapend aan in een auto waarvan een ruit was ingeslagen. De man verklaarde de auto als slaapplaats voor hem en zijn hond te hebben gekozen. Hij is na zijn aanhouding op het politiebureau ingesloten.

Nuenen: Computer weggehaald

Bij een bedrijf aan de Vincent van Goghstraat is maandagochtend rond 0.30 uur ingebroken. Een ruit van de zaak is ingegooid, waarna een computer werd weggenomen.

Nuenen: Sigaretten gestolen

Maandagmorgen rond 3.30 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Parkstraat. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. Binnen werd een kast vernield en een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en sigaren meegenomen.

Bakel: Vervelende jongeren op kermisterrein

De politie heeft maandag rond 3.45 uur twee mannen uit Bakel (19 en 20 jaar oud) aangehouden die zich op het kermisterrein vervelend gedroegen. Ze hoorden bij een groep van ongeveer vijftien jongeren die op het kermisterrein in Bakel voor overlast zorgden. Ze gingen verbaal te keer tegen enkele beveiligingsbeambten. Gewaarschuwde politieagenten stuurden de groep weg, maar een van hen weigerde te vertrekken. Hij werd aangehouden. De ander begon daarop de agenten de huid vol te schelden. Ook hij werd toen aangehouden. Tegen het duo is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Weebosch zijn 47 bekeuringen uitgeschreven. Dat gebeurde maandag tussen 8.35 en 10.55 uur. Er werden 269 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Valkenswaard: Woninginbreker aangehouden

Een man van 41 jaar uit Kaatsheuvel is maandagochtend rond 10.30 uur aangehouden op het politiebureau in Valkenswaard. Hij wordt ervan verdacht dat hij op woensdagmiddag 7 juli heeft ingebroken in twee woningen in Valkenswaard. Uit een huis aan de Plataanlaan verdwenen onder meer sieraden en een paar schoenen, uit een woning aan de Merendreef werd niets meegenomen. De man meldde zichzelf bij de politie omdat hij wist dat hij werd gezocht.