Magnus Holding NV

Sonoco sluit internationaal licentiecontract met Magnus-dochter Qurius

6 september 2004 - Verpakkingsproductenproducent Sonoco heeft Qurius gecontracteerd als EMEA (Europe, Middle East & Africa) license desk voor Microsoft Business Solutions. Dit contract heeft een looptijd van drie jaar. Eerder selecteerde Sonoco Qurius voor het beheer van de centrale Microsoft Business Solutions-Navision 'kernel'. Deze kernel is de basis van de bedrijfsbrede oplossing, die door lokale partners geïmplementeerd zal worden bij zo'n 40 Sonoco-vestigingen. Na succesvolle implementaties van de kernel bij de eerste vestigingen, heeft Sonoco Qurius gevraagd om naast beheer ook te voorzien in een centrale licentie-desk en de coördinatie van de internationale roll-out. Door de EMEA-vestigingen de mogelijkheid te bieden centraal licenties te bestellen, heeft Sonoco het voordeel van een snelle service en een scherpe prijsstelling. Ook zal Qurius kennis over de kernel overdragen aan de locale implementatieteams.

Goedgevulde pijplijn voor Qurius
Qurius-directeur Mark van Kemenade voorziet dat zijn bedrijf in de toekomst meer internationale orders zal gaan optekenen, mede dankzij het lidmaatschap van de internationale FAQT Group. "Dit is een erg goed jaar voor Qurius, met de verschillende bedrijven die tot onze groep zijn toegetreden, de benoeming tot MBS Gold partner en de continue orderstroom van middelgrote en grotere klanten. In het traditioneel rustige derde kwartaal hebben we relatief veel nieuwe klanten geworven. Daarnaast is de orderpijplijn goed gevuld."

"Dankzij de recente acquisitie van Qurius ETX kunnen we een voortrekkersrol vervullen in het Integrated Innovation programma van Microsoft. Dit programma richt zich op vergroten van de toegevoegde waarde van het Microsoft-platform als geheel en het bieden van de juiste klantgerichte functionaliteit. Samen met Qurius ETX werken we momenteel aan een belangrijke referentie op dit gebied: het verzorgen van 'proof of concept'-fase van een groot project, waarin MBS-Axapta en een .NET portal worden gecombineerd."

Sonoco
Sonoco is een wereldwijd actief producent van verpakkingsproducten voor industriële en consumptiegoederen. Vanuit 300 locaties in 36 landen bedient Sonoco klanten in 85 landen. Sonoco, dat beursgenoteerd is aan de New York Stock Exchange, werd in 1899 opgericht in Hartsville, S.C., waar zich nog steeds het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt. Meer informatie vindt u op www.sonoco.com.

Qurius
Qurius biedt geïntegreerde bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft-technologie. Qurius concentreert zich daarbij op specifieke marktsegmenten zoals chemie & farmacie, food, groothandels en retail, milieu, opslag & transport, sierteelt en verhuur. Klanten in deze segmenten kunnen daardoor profiteren van de ruime marktkennis en implementatie-ervaring, die ook is verwerkt in de standaard branche-oplossingen van Qurius.

Qurius en .NET Gold Partner Qurius ETX zijn onderdeel van Magnus Holding N.V., een beursgenoteerde groep van bedrijven die advies over, en implementatie en beheer van op Microsoft- en SAP-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen verzorgen (www.magnus.com). Meer informatie over Qurius is te vinden op www.qurius.nl.

Voor meer informatie
Magnus/Qurius, Caroline Jooren.
Telefoon 035 699 60 60; c.jooren@magnus.nl Lammers van Toorenburg Benelux PR, Cas Heuvelmans. Telefoon 030 656 50 70, cas@lvtpr.nl.