Ingezonden persbericht


Onderwijskrachten gebundeld
in ROC Midden Nederland

ROC lanceert nieuwe naam ROC Midden Nederland

2 september 2004

Vanaf 6 september bundelen ROC Utrecht, ROC De Amerlanden en Instituut Gildevaart hun krachten onder één naam: ROC Midden Nederland. Tezamen verzorgen zij als ROC Midden Nederland een onmisbaar onderdeel van de onderwijsinfrastructuur in de provincie Utrecht.

ROC Midden Nederland bundelt de krachten van drie onderwijsinstellingen. Hiermee is het roc in één klap specialist op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs, werkend leren, educatie, reïntegratie- en preventiecursussen en bedrijfsopleidingen. Daarnaast heeft het roc veel kennis op het gebied van wijkgerichte activiteiten en ict-innovaties voor onderwijs.

Met 28.000 deelnemers is ROC Midden Nederland een van de grootste onderwijsinstellingen van Nederland. De deelnemers volgen onderwijs in één van 53 opleidingslocaties die het roc telt in de hele provincie Utrecht. In ROC Midden Nederland ligt de nadruk op het bieden van kwalitatief goed onderwijs in een prettige leeromgeving. Deelnemers worden uitgedaagd om hun talenten optimaal te ontplooien binnen en buiten de school.

In de week van 6 tot 10 september zal de naam ROC Midden Nederland gelanceerd worden met een grote campagne. Reclame in bushokjes, op streekbussen en trams en in advertenties: overal zal het opvallend lila-kleurig logo van ROC Midden Nederland te zien zijn. Daarnaast organiseert het roc een groot aantal activiteiten voor wijkbewoners in de verschillende schoolgebouwen. Een overzicht hiervan is te zien op www.rocmiddennederland.nl vanaf 6 september. Op vrijdag 10 september vindt er een afsluitend festival plaats vanaf 13.30 uur in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier treden onder andere Intwine, DJ Don Cartell en Robin (van idols) live op. De toegang is gratis.

//////////////////////////////