Politie Groningen

Persberichten maandag 6 september 2004

provincie Groningen 06-09-2004 -

Groningen: fietsdief aangehouden
Een 34-jarige man uit Groningen, die beroepshalve bekend was bij de surveillerende agenten, werd zondagnacht aangehouden voor diefstal van een fiets. De man nam de fiets weg uit de Poelestraat en sleepte deze richting Grote Markt. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Groningen: ruit ingegooid
Een buurtbewoner uit de van Royenlaan achtervolgde zondagavond twee mannen nadat bij een kinderdagverblijf in die straat een fiets door een grote ruit was ingegooid. Een van de mannen sprong in een nabijgelegen vijver en probeerde zich te verstoppen. Hij werd aangehouden en bleek een 45-jarige man uit Groningen te zijn die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten. De tweede verdachte is niet meer gevonden.

Groningen: motorrijder onder invloed
Op de Julianaweg werd zondagavond een 41-jarige motorrijder uit Maarssen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.0. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: vervalste buskaart
Een buschauffeur waarschuwde zondagmiddag de politie nadat hij op het Stationsplein een 22-jarige man uit Bellingwolde had betrapt met een vervalste buskaart. De man werd meegenomen naar het bureau waar hij het vervalsen bekende. Hij kreeg een proces-verbaal.

Groningen: man (47) in gestolen auto
Achter een flat aan de Duindoornstraat werd zondagmiddag na een melding een 47-jarige man uit Assen aangetroffen in een gestolen auto. De man werd aangehouden en de wagen naar het bureau gebracht. De verdachte zit vast voor nader verhoor.

Groningen: botsing tussen fietser en auto
Op de kruising van de Turfsingel en de Maagdenbrug botsten zondagochtend een 44-jarige automobilist uit Appingedam en een 21-jarige fietser uit Peize tegen elkaar aan. De fietser kwam door de botsing op de voorruit van de wagen terecht. Hij werd met verwondingen aan zijn achterwerk naar het ziekenhuis gebracht. Een
ongevallenrapport wordt opgemaakt.