Modint


NEDERLANDERS WEDEROM MASSAAL AANWEZIG OP CPM TE MOSKOU

Van 7 tot en met 10 september 2004, zal Nederland zich wederom groots presenteren tijdens de meest toonaangevende beurs van Rusland; Collection Première Moscow (CPM). Organisatoren van deze Nederlandse deelname, MODINT en GGS-trade, hopen op een herhaling van het succes, ondanks het ontbreken van financiële steun van de EVD. Merken als bijvoorbeeld ACC leopard, Bandolera, Damo en Daite, Oxford Traffic, State of Art en Turnover, zijn dermate tevreden over hun overigens collectieve deelname aan de voorgaande editie, dat ze besloten hebben ook dit maal hun collecties tentoon te stellen tijdens deze toonaangevende beurs.
Uit de evaluatiebijeenkomst van ondernemersorganisatie MODINT in samenwerking met GGS-Trade onder de deelnemers van vorig jaar, waarin veel positieve als ook een paar minder positieve punten van deelname naar voren kwamen, bleek dat een groot aantal bedrijven wederom vertrouwen hebben in deze vakbeurs voor dames- heren- en kinderkleding.

Presenteerden de bedrijven zich verleden jaar nog gezamenlijk onder de Holland Fashion vlag, dit jaar hebben de Nederlandse deelnemers elk hun eigen stand, die geheel verzorgd zal worden door hun importeur GGS-Trade uit Almere. Hierdoor bekleden de producenten van onze bodem een nóg groter vloeroppervlak en heeft Nederland wederom in zijn totaliteit de grootste stand van de beurs!
Het orgaan ter bevordering van de Nederlandse export, de EVD, had reeds bij subsidievertrekking van de voorgaande editie te kennen gegeven, dat deze subsidie eenmalig was. Dit jaar zullen de bedrijven dus op geheel eigen kracht moeten exposeren.

De Russische markt is nog steeds groeiende. Op de beurs kunnen dan ook nieuwe klanten uit de GUS-staten en tevens de Oekraïne worden gewonnen, alsmede de contacten met reeds bestaande klanten worden onderhouden.

De beursbegeleiding van MODINT maakt onderdeel uit van het exportplan, met daarin onder andere een handelsmissie naar Polen (van 7 t/m 10 november 2004, reeds volgeboekt) en een exportseminar over de landen Polen en Rusland (26 november 2004, aanmelding is nog mogelijk). Beide activiteiten worden mede mogelijk gemaakt met steun van de EVD. Informatie over dit plan en de activiteiten kunt u krijgen bij Joris Völker, 020 512 14 52.
13 augustus 2004