Technische Universiteit Delft

De opening van het collegejaar en alle intreeredes en promoties worden gehouden in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5, Delft

Duurzame ontwikkeling in de chemische procesindustrie

7 september 2004 | 10.00 - 17.00 uur
Plaats | Vondelzaal bij Kok Party Catering Service, Delftechpark 29, Delft

Op 7 september 2004 organiseert het Delft Centre for Sustainable Industrial Processes een technisch-wetenschappelijke workshop met als thema duurzame ontwikkeling in de chemische procesindustrie. Aansluitend vindt de tweede (besloten) vergadering van de gebruikerscommissie van ons speerpunt plaats. De workshop zal worden geopend met een presentatie van Dr. Andrzej Stankiewicz, voorzitter van het nationale netwerk procesintensificatie (PIN-NL), met als werktitel: "Process intensification within the framework of sustainable development"
Vervolgens zullen zeven promovendi, participerend in de
onderzoeksprogramma's van DCSIP, hun wetenschappelijke uitdagingen en onderzoeksresultaten presenteren.
Als afsluiting van deze inhoudelijke workshop hebben wij Prof. Jan Harmsen en Prof. Leo Janssen bereid gevonden om twee visiebepalende lezingen te geven met als werktitels: "Duurzame technologische ontwikkeling" door Leo Jansen en "De onduurzaamheid in de procesindustrie" door Jan Harmsen Het programma zal randvoorwaarden scheppen voor een boeiende uitwisseling van wetenschappelijke resultaten en een aanzet geven tot meer bewustwording van onze bijdrage aan duurzame procestechnologische ontwikkeling.

De workshop is in eerste instantie bedoeld voor wetenschappers, bestuursleden en de leden van de gebruikersraad (bedrijfsleven, GTI's, overheid) van het speerpunt DCSIP. Andere geĂŻnteresseerde TUD-medewerkers zijn natuurlijk van harte welkom.

De workshop plaatsvinden in de Vondelzaal bij Kok Party Catering Service, Delftechpark 29, te Delft, en zal beginnen om 10.00 uur. De dag zal om ca. 17.00 uur worden afgesloten met een borrel/buffet.

Met het oog op de bestelling van lunch en borrel/buffet, graag uiterlijk 30 augustus a.s. aanmelden bij Brenda van der Ster,
T: 015 278 6678,
E: B.A.H.vanderster@wbmt.tudelft.nl