1e persbericht van dinsdag 7 september 2004

Eindhoven 07-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen in gestolen auto aangehouden

Een 16-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagochtend rond 3.45 uur aangehouden op de Bovistenlaan. Agenten zagen hem kort daarvoor op de Korianderstraat in een auto rijden. Omdat de wagen half over de stoep reed, gingen de agenten er achter aan. De bestuurder ging er vandoor, waarna een achtervolging door een deel van Stratum volgde. Op de Bovistenlaan reed de verdachte tegen een verkeersbord en een lantaarnpaal, waarna de agenten hem konden aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De wagen is in de nacht van zondag op maandag weggehaald vanaf het Sophorapad.

Eindhoven: Vrouw gewond bij aanrijding

Een vrouw van 82 jaar uit Waalre is maandagmiddag rond 17.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de kruising
Tongelresestraat/Kanaaldijk Zuid in Eindhoven. De vrouw reed daar op een fiets en gaf geen voorrang aan een taxibusje dat werd bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Eindhoven. De fietster werd aangereden en is met een hoofdwond en een gebroken schouder opgenomen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Helmond: Fietsendief gepakt

Maandagavond rond 21.00 uur is in de Beverstraat een 39-jarige Helmonder aangehouden die kort daarvoor een fiets had gestolen bij een woning in de Wesselmanlaan. De fiets werd uit een garage weggehaald. Toen agenten in de Beverstraat poolshoogte gingen nemen, zagen ze de zojuist gestolen fiets staan. De dader die daar bij een woning op bezoek was bekende de fiets te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

Maandagmiddag rond 14.30 uur heeft de politie een hennepkwekerij met ruim 1100 planten ontdekt in een woning aan de Hoofdstraat. De huurder had twee kamers en de zolderverdieping ingericht als hennepkwekerij. De planten zijn vernietigd en de benodigde materialen voor de kwekerij zijn in beslag genomen. De huurder, die niet in het pand was, wordt later door de politie gehoord.

Waalre: Verdachte van diefstal uit fietsmandje aangehouden

Een man van 23 jaar uit Nijmegen is dinsdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden in een woning in Valkenswaard. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 13.15 uur op de Ansbalduslaan in Waalre een tas uit een fietsmandje van een 46-jarige vrouw uit Waalre heeft gehaald. Hij reed op een brommer, pakte de tas al rijdend uit het mandje, en ging er vandoor. Omdat de vrouw het kenteken op het bromfietsplaatje had onthouden, kon de politie de eigenaar van de brommer achterhalen. De man is in de woning aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De tas is kort na de diefstal teruggevonden op een zandpad in de buurt. Er waren twee bankpasjes en geld uit gehaald.

Valkenswaard: Auto weggehaald

Vanaf de Heerkensdreef is maandag tussen 15.45 en 19.15 uur een auto weggehaald. Het gaat om een zilvergrijze Mercedes A170CDI (XN-GT-88).

Beek en Donk: Bestelauto gestolen

Een witte Iveco bestelauto met laadbak (VT-NH-42) is maandag tussen 11.00 en 14.00 uur weggehaald vanaf de Korenmijt.

Geldrop: Dronken automobiliste levert rijbewijs in

Maandag rond 21.30 uur is op het Bogardeind een vrouw van 60 jaar uit Mierlo aangehouden. Ze zat dronken achter het stuur van haar auto. Er werd bij de vrouw een alcoholpromillage van ruim 1,55 vastgesteld. Haar rijbewijs is door de politie ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.