Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


7 september 2004


aanrijding op snelweg

De politie onderzoekt een aanrijding die op maandag omstreeks 06.25 uur plaats vond op de A 50 onder Beemte Broekland plaats vond en waarbij de auto van een 25-jarige man uit Damwoude beschadigd in de middenberm terecht kwam. De automobilist reed richting Amersfoort en haalde op dat moment een vrachtwagen in. Toen hij naast de vrachtwagen reed kwam deze plotseling iets naar links en raakte de auto. Hierdoor kwam de auto in de middenberm terecht. Een andere vrachtwagenchauffeur is gestopt om hulp te verlenen. Mogelijk heeft de vrachtwagenbestuurder niets gemerkt, maar de politie zoekt contact met betrokkene en mogelijke getuigen (0900-8844)


scooterrijder krijgt geen voorrang

Een 16-jarige scooterrijder uit Klarenbeek (gem Voorst) raakte maandagmiddag rond 16.15 uur licht gewond toen hij op de kruising Eendrachtstraat met de hoge Dries geen voorrang kreeg van een 25-jarige automobiliste uit Apeldoorn. De vrouw wilde de Hoge Dries oprijden en heeft de jongeman kennelijk niet opgemerkt. Bij de aanrijding raakte de jongeman licht gewond en ambulancepersoneel verleende eerste hulp.


fietsendief aangehouden

Een 13-jarige jongeman uit Heerde die maandagmiddag in de binnenstad en fiets heeft gestolen heeft de tweewieler maar kort in zijn bezit gehad. Hij werd aangehouden door een politieagent die op de hoogte was van de diefstal. De fiets werd rond 15.40 uur door een 35-jarige Apeldoornse bij een winkel gestald. De vrouw werd afgeleid door haar kinderen waardoor zij vergat de fiets op slot te zetten. Terwijl zij even later twee passerende stadswachten aansprak over de diefstal kwamen er twee jongens langs fietsen, waarvan één op haar fiets. De stadswachten konden de jongeman die hard wegfietste natuurlijk niet aanhouden, maar zij gaven direct diens signalement door aan de politiemeldkamer. Diverse eenheden keken naar de jongeman uit en op de Schimmelpenninckstraat werd hij aangehouden. Hij bekende direct zijn daad maar dacht met het opgeven van een valse naam onder alles uit te komen. Mis gedacht dus en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


diefstal crossmotor uit bestelbus

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag uit een bestelbus die aan de Sprengenparklaan stond geparkeerd een zwarte crossmotor KTM 250 SX gestolen. De dieven sneden het raam van de geblindeerde bus open en kregen zo toegang tot de bus. Misschien hebben getuigen iets opgemerkt. Zij kunnen bellen met 0900-884


Auto in kanaal gedumpt

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag dinsdag rond 00.30 uur in het water van het Kanaal noord ter hoogte van de Papegaaiweg een auto drijven. Vermoedelijk zat er niemand in de auto, maar zekerheidshalve werd een duiker van de brandweer ingezet. Er werd inderdaad niemand aangetroffen en de eigenaar in Markelo is via de politie aldaar in kennis gesteld over het aantreffen van de auto. (Het is niet bekend wanneer de auto gestolen is)


Insluiping in verzorgingshuis

Een bejaard echtpaar in een verzorgingshuis aan de Koning Lodewijklaan is maandag de dupe geworden van een insluiper. Toen de vrouw rond 17.45 uur even naar haar apparte-ment terug ging trof zij een onbekende man in haar kamer aan. Deze had een vaag verhaal en verliet daarna het appartement, dat men niet had afgesloten. Al snel ontdekte de vrouw, dat er geld ontvreemd was, waarna zij alarm sloeg.
De man is ongeveer 45 jaar, 1.75 m, mager postuur, halflang donkerblond haar (bovenop kalend)
De politie waarschuwt bewoners en personeel van soortgelijke instellingen voor deze onbekende insluiper en heeft de zaak in onderzoek.


Oprollen hennepkwekerij

De politie heeft maandagmiddag aan de Bronsgietersdonk een niet in bedrijf zijnde hennepkwekerij opgerold. De 29-jarige bewoner had de kweek even stil liggen, maar het gebruikte materiaal werd door de politie wel meegenomen en tegen betrokkene wordt pv opgemaakt.


Toezicht hangplekken, zo kan het ook!

Iedere dag gaan wijkagenten of agenten van de diverse politieteams in Apeldoorn op pad om de bekende hangplekken te controleren. Zo nu en dan, en dat is gebruikelijk, komt er een nieuwe plek bij en zolang er geen klachten zijn functioneert dat best.
Bij sommige hangplekken is de jeugd minder zorgzaam qua geluid en qua rommel.
Dat men soms jongeren de "spelregels" moet uitleggen en men zo beroerd nog niet is bleek maandagavond. Surveillerende agenten troffen een groepje jongeren op de hangplek aan de Burgersveld aan. Het grasveld was bezaaid met rommel en natuurlijk hing er geen kaartje bij wie de rotzooi veroorzaakt had. Een agente sprak de jongeren aan over het onderwerp "overlast en hinder" en spontaan begonnen zij de rommel op te ruimen en deponeerden dat in een vuilniscontainer bij de aldaar gelegen school. Hen is wel te verstaan gegeven, dat als de politie strafbare feiten vast stelt er een boete volgt.


Tweetal met inbrekersgereedschap aangehouden.

De politie heeft dinsdagochtend rond 02.00 uur twee Apeldoorners (23 en 24) in de binnenstad aangehouden die zich verdacht ophielden en inbrekersgereedschap bij zich hadden. Het duo werd bij een garagebedrijf aan de Kanaalstraat gesignaleerd en bij het zien van de politie "wandelde" men verder. De agenten vertrouwden de zaak niet en stelden een onderzoek in. Zij troffen bij de twee diverse spullen aan waarmee auto's open gebroken kunnen worden. Ze zijn aangehouden voor verder onderzoek. In de omgeving werden direct nog geen geforceerde auto's aangetroffen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --