Dienstenbond CNV

Uitzendbureau Start wil wijziging in afspraken Sociaal Plan 07-09-2004

In het lopende Sociaal Plan voor Start Holding zijn onder meer beschermingsafspraken opgenomen voor collegas die ouder zijn dan 55 jaar. Voor hen geldt een baangarantie binnen de organisatie.

Start/USG heeft ons vrijdag jongstleden uitgenodigd voor een overleg over de toepassing van deze regel binnen het hoofdkantoor in Gouda. Start is voornemens om ook de nog achtergebleven afdelingen in Gouda over te brengen naar Almere. Specifiek voor de groep 55+-ers in Gouda stelt het bedrijf dat het daarom niet langer de afspraak in het Sociaal Plan na kan komen. Het gaat niet om de afspraak voor 55+-ers in het algemeen (deze blijft intact), maar dus specifiek over de 55+-ers in Gouda. Het scenario zou kunnen zijn, volgens Start, dat mettertijd in 2005 er geen werk meer is in Gouda, maar er nog wel aan enkele tientallen personen een functie moet worden geboden in Gouda.

De stelling van Start: wij zijn niet gehouden tot het onmogelijke.

Onze stelling als CNV Dienstenbond: de rechtsbescherming voor de 55+-ers in Gouda was destijds een zeer waardevolle afspraak in het Sociaal Plan. Met alle ingrepen in de WW door dit kabinet wordt deze rechtsbescherming alleen maar belangrijker. Niet aantasten dus.

Afgelopen vrijdag zijn er dus geen oplossingen gekomen. Op 9 september aanstaande zal opnieuw met Start/USG overleg worden gevoerd over deze zaak.

Mocht u als lid van CNV Dienstenbond met de situatie te maken krijgen, zoals boven omschreven, dan verzoeken wij u dringend contact met ons op te nemen. Daarnaast kunnen natuurlijk ook andere zaken aan de orde worden gesteld. Aarzel niet om onderwerpen te melden of vragen te stellen.

Informatie
Voor vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsflits kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5670686 of mail direct h.gerding@cnvdibo.nl

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn van CNV Dienstenbond kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer (023)5651052

2 oktober al gereserveerd in de agenda?? Kom ook naar het Museumplein in Amsterdam om actie te voeren tegen het kabinet! Check ook de website van CNV en andere bonden: www.nederlandverdientbeter.nl