Politie Gelderland-Midden

Heelsum - auto over de kop op A50: vrouw gewond
Publicatiedatum: 07-09-2004

Een 72-jarige automobiliste uit Den Haag is dinsdagochtend vroeg gewond geraakt nadat ze op de A50 tussen Heteren en Arnhem ter hoogte van Heelsum met haar auto over de kop was geslagen. Het slachtoffer verklaarde later tegenover de politie dat ze omstreeks kwart over vijf vermoedelijk tijdens het rijden in slaap was gevallen. Daarbij was ze in de berm geraakt en vervolgens over de kop geslagen. Bij het ongeval werd ook een lichtmast uit de grond gereden. Het slachtoffer had op het eerste gezicht alleen een verwonding aan haar hand opgelopen maar is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. De auto van de Haagse raakte flink beschadigd en moest worden afgesleept. Door de politie is geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - Oosterbeker gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 07-09-2004

Een 49-jarige man uit Oosterbeek is maandag in de namiddag gewond geraakt nadat hij op de Utrechtseweg in zijn woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffer had omstreeks kwart over vijf naar eigen zeggen zijn auto langs de kant van de weg geparkeerd, om vervolgens over te steken richting Noorderweg. Volgens getuigen zou het slachtoffer daarbij een auto, bestuurd door een 48-jarige Arnhemmer, over het hoofd gezien hebben. De Arnhemmer zou een aanrijding niet meer hebben kunnen voorkomen. De gewonde Oosterbeker is met een hoofdwond en rugklachten overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - politie onderzoekt twee autobranden

Publicatiedatum: 07-09-2004

De politie onderzoekt twee autobranden die dinsdagochtend vroeg ontstonden in de buitengebieden rondom de wijken Elderveld en De Laar-West. Het heeft er alle schijn van dat de branden zijn aangestoken. Van zeker een auto is inmiddels bekend dat die de voorafgaande nacht is gestolen. Een 46-jarige Arnhemse heeft inmiddels aangifte gedaan. De auto bleek vanaf de Heeswijkstraat te zijn ontvreemd. Omstreeks half zeven werd bij de politie gemeld dat er op het Hannesstraatje een auto zou branden. Agenten stelden even later vast dat de auto al bijna helemaal was uitgebrand. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te doven. Tijdens het blussen kwam er even voor zeven uur een tweede melding binnen van een brandende auto op De Laar. Bij de komst van de agenten bleek ook hier een bijna uitgebrande auto te staan en werd de brandweer erbij gehaald. Er is nog niet bekend of er in dit geval ook sprake is van autodiefstal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Man verdacht van insluipingen in 6-tal woningen
Publicatiedatum: 07-09-2004

De politie heeft een onderzoek afgesloten m.b.t. de aanhouding zaterdagmiddag 21 augustus jl. van een 42-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man had even daarvoor ingebroken in een woning aan de Brouwerijweg in Arnhem en werd daar overlopen door de bewoonster. De man had een smoes dat de deur openstond en dat hij op zoek was naar iemand. Later die middag bedreigde de man in de Looierstraat een 25-jarige vrouw met een mes. Even later werd hij aan de hand van het signalement door de politie aangehouden op de Steenstraat. De man bleek onder invloed van alcohol. De man wordt er tevens van verdacht die zaterdag en de dag ervoor insluipingen te hebben gepleegd door middel van 'flipperen', in twee woningen aan de Brouwerijweg, twee aan de Emmastraat, een aan de Rozenstraat en een aan de Noordelijke Parallelweg. De verdachte werd bij enkele insluipingen overlopen door de bewoners en later door hen herkend als de dader. Een deel van de buit van de insluipingen had hij bij zijn aanhouding nog in zijn bezit, een gedeelte had hij naar zijn zeggen in de stad verkocht aan onbekenden. De verdachte heeft nagenoeg alle feiten bekend. Hij is op 24 augustus voorgeleid bij de Rechter Commissaris. Door de rechtbank is de gevangenhouding gelast.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---