Grontmij

Grontmij NV



7/9/2004 - Grontmij wint met Soil Meter Richard Huberts Innovatieprijs 04

Advies- en Ingenieursbureau Grontmij heeft met de GM Soil Meter de Richard Huberts InnovatiePrijs 2004 gewonnen. De initiatiefnemer van de verkiezing, LC Nederlands instituut voor lokale Sport & Recreatie, wil met de prijs vernieuwingen in de sport- en recreatiebranche stimuleren. De jury was unaniem in haar besluit, vanwege de innovatieve koppeling met GPS en het duurzame karakter van het product.

Met de Soil Meter van Grontmij wordt op zeer betrouwbare wijze de granulaire samenstelling en de voedingstoestand van de bewortelbare zone van de graszode vastgesteld. Door koppeling met GPS (Global Positioning System) worden de verschillen in de toplaag nauwkeurig vastgelegd. Door aangepast onderhoud wordt op meer milieuvriendelijke en kostenbesparende wijze een betere kwaliteit van sportvelden bereikt, waardoor de bespeling van natuurgrasvelden aanzienlijk wordt verbeterd.

Precisielandbouw
De methode is innovatief, aldus Jochem Knol van Grontmij, omdat het berust op de meting van natuurlijke radioactieve straling van de grond en oorspronkelijk ontwikkeld is voor de precisielandbouw. Voor sportveld- en golfbaanbeheer is het een volledig nieuw product dat uitstekend past in het streven naar homogene en beter bespeelbare toplagen.

De Soil Meter is tot en met 9 september te zien bij de Grontmij-stand op de vakbeurs Scope in congrescentrum Papendal, Arnhem. Meer informatie hierover vindt u via www.vakbeurs-scope.nl.

Nadere informatie:

Grontmij Nederland bv
Postbus 29
9400 AA Assen

Vragen naar:

Jochem Knol
Telefoon (06) 53795014
Jochem.knol@grontmij.nl

---