Numico NV

Persbericht

Numico rondt overname van Finse topmerken in babyvoeding af

Zoetermeer, 7 september 2004 ­ Koninklijke Numico N.V. heeft vandaag de overname van de toonaangevende Finse merken voor babyvoeding `Tutteli' en `Muksu' van Valio Group afgerond voor een bedrag van EUR 57 mln in contanten.

`Tutteli' en `Muksu' zijn leidende merken in babyvoeding in Finland. Tutteli is Fins marktleider in zuigelingenmelk (voornamelijk vloeibare formules), terwijl `Muksu' een vooraanstaand merk is in de categorie graanproducten. Deze twee merken vertegenwoordigen een netto-omzet van ongeveer EUR 20 mln en een operationeel resultaat van ongeveer EUR 5 mln. De twee merken en de daaraan gerelateerde financiële resultaten zullen vanaf 8 september 2004 geconsolideerd worden.

Deze aanvullende acquisitie past zeer goed binnen de strategische doelstellingen van Numico. De twee overgenomen merknamen bieden Numico, tezamen met de leidende positie die Numico reeds heeft in speciale formules babyvoeding in Finland, toonaangevende marktposities en een aanzienlijk groeipotentieel in een relatief onderontwikkelde markt.

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 10.500 medewerkers in dienst (www.numico.com).

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 79 353 9931 Koninklijke Numico N.V. Investor Relations tel. +31 79 353 9003 0429


---- --