Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 8 september

Alkmaar 08-09-2004 - 17.00 uur

Twaalf personen aangehouden voor vernieling en het plegen van geweld

Alkmaar, 7 september 2004.

Bewoners van de Jacobstraat en Anthoniuststraat e.o. maakten de laatste tijd melding van overlast door jongeren. De politie surveilleerde daarom extra in de wijk. Zo ook dinsdagavond, toen om 21.00 uur uit de Anthoniusstraat een melding kwam dat een grote groep jongens zich agressief gedroeg en onder meer spiegels van autos trapte. Hoewel de groep net verdwenen was toen de politie de straat in reed, konden mede dankzij het goede signalement van getuigen even later in de omgeving 12 jongens en meisjes in de leeftijd van 16 tot 22 jaar uit Alkmaar en omgeving worden aangehouden. Allen zijn ingesloten in politiebureau in Alkmaar. Uit onderzoek en de aangiften zal blijken hoeveel straatmeubilair en autos en vernield zijn. Tenminste één verdachte was bij zijn aanhouding in het bezit van cocaïne.

Verkeerscontrole

Schoorl, dinsdag 7 september 2004.

Dinsdag werden op verschillende plaatsen aan de kust verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 10 bestuurders bekeurd. Vier bromfietsers werden bekeurd omdat zij geen helm droegen en twee bromfietser overkwam het zelfde omdat hun bromfiets niet was voorzien van een gele plaat. Drie autobestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij het rode verkeerslicht negeerden en twee omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel.

Auto verdwenen na inbraak in caravan

Heiloo, dinsdag 7 september 2004.

Dinsdagavond ontdekte de eigenaar van een caravan op een campingterrein aan de Westerweg dat er bij hem was ingebroken. De dieven kwam in de caravan door het vernielen van een raam. Vanuit de caravan werden o.a. een LCD-televisie en een DVD-speler weggenomen. Ook bleken de sleutels van een personenauto te zijn weggenomen en was ook de betreffende auto verdwenen. Het gaat om een auto van het merk Renault, type Clio 1.4. De auto blauw van kleur en voert het kenteken TX-LX-12. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen maandagavond 19.15 uur en dinsdagavond 20.15 uur.

Inbraak bedrijf

Alkmaar, woensdag 8 september 2004.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Herculesstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. In het pand werd een aantal kasten vernield. Van hieruit zijn vermoedelijk goederen, mogelijk audioapparatuur, weggenomen. Op dit moment is nog niet bekend wat er precies is weggenomen en hoe groot de schade is.

Bestuurder weigert medewerking blaasproef

Alkmaar, woensdag 8 september 2004.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 42-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Nollenweg. De man had op de Nollenweg een vrachtwagen tot stoppen gedwongen omdat deze volgens zijn zeggen een rood verkeerslicht had genegeerd. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. In het politiebureau weigerde hij medewerking te verlenen aan een blaasproef. Daarnaast bedreigde hij, tijdens het overbrengen naar het politiebureau, één van de agenten met de dood. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Auto verdwenen na inbraak woning.

Bergen, woensdag 8 september 2004.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een ingebroken in een woning aan de Lijtweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. Naast de diefstal van een tas en geld werden ook de sleutels van de auto van de bewoner. Deze auto bleek te zijn verdwenen. Het gaat om een personenauto van het merk BMW, type X5. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken 39-JV-BG.

Verkeerscontrole

De Rijp, woensdag 8 september 2004.

Op de Julianalaan is in de ochtend een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 22 automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel.

Verkeerscontrole

Alkmaar, woensdag 8 september 2004.

Op de Nollenweg is in de middag een technische verkeerscontrole gehouden. In totaal is acht keer een proces-verbaal geschreven. Vijf keer wegens het niet dragen van de autogordel, twee keer wegens een kans op afvallende lading en 1 keer wegens een lekke uitlaat.