Politie Friesland

Politieberichten van 6/9 13.00 uur t/m 7/9 07.00 uur

Fryslân 07-09-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00-15.00 uur terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Drachten: verkeerscontrole
Op maandag tussen 11.15 en 13.15 uur heeft de politie een algemene verkeerscontrole gehouden op de Folgeralaan. In totaal zijn er tien bekeuringen uitgedeeld.

- 4 voor het niet dragen van de gordel

- 4 keer voor overtreding snelheid brommer

- 1 voor het niet dragen van de helm op een brommer

- 1 voor het onjuist voeren van het oranjeplaatje
Een van de bromfietsers die staande werd gehouden omdat hij zijn helm niet droeg, zei dat hij niet mee wilde gaan naar de controleplaats. De politie vorderde de bromfietser tot drie keer toe mee te gaan. De bromfietser ging er echter van door waarop de politie de achtervolging inzette. De politie heeft de 18-jarige verdachte uit Opeinde aanhouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Drachten: aanrijding met letsel
Op maandag om 15.00 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op het Zuid. Een 13-jarige fietser uit Ureterp reed over het fietspad het Zuid in de richting van Beetsterzwaag. Een 68-jarige bromfietser uit Drachten reed in de richting Drachten. Ter hoogte van de kruising Suderheide wilde de fietser links afslaan en de weg oversteken. Hij zag daarbij echter de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd, een botsing was het gevolg. De bromfietser liep door deze botsing letsel op, een gebroken neus, letsel aan de linkerarm en diverse schaafwonden. De fietser had lichte schaafwonden. De bromfietser is met de ambulance naar Nij Smellinghe gebracht.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Op maandag om 17.00 uur heeft er een kettingbotsing plaatsgevonden op de Burgemeester Falkenaweg voor de rotonde met de Rottumerweg. Bij de botsing waren vier autos betrokken. In de voorlaatste auto met daarin een 48-jarige automobiliste uit Heerenveen raakte een 16-jarige inzittende uit Heerenveen gewond, zij is met de ambulance naar de Tjongerschans gebracht.

Cornjum: rijden onder invloed
Op dinsdag om 02.00 uur heeft de politie op de Skeltedyk een 45-jarige automobilist uit Jelsum staande gehouden voor een blaastest. De automobilist blies 270 ug/l en kreeg daarmee een rijverbod van één uur opgelegd.

Leeuwarden: verkeerscontrole
Op maandag tussen 16.30 en 22.00 uur heeft de politie, team Fryske Diken, op verschillende lokaties een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er 14 medewerkers van de politie ingezet en werd er op de Mascalweg, de Tesselschadestraat, de Willem Lodewijkstraat, de Grovestins, de mr. Pj Troelstraweg en op het Zuidvliet gecontroleerd. In totaal werden er 119 overtredingen geconstateerd.

- 57 voor het niet dragen van de gordel

- 17 snelheidsovertredingen met staande houding

- 34 snelheidsovertredingen met de radarauto geen staande houding
- 2 voor het niet handsfree bellen

- 9 diverse overtredingen
De politie heeft 35 weggebruikers laten blazen, geen van de bestuurders bleek onder invloed van alcohol te zijn. Verder kwam de politie nog een 33-jarige inwoner uit Leeuwarden en een 31-jarige inwoner uit Rypkerk op het spoor die nog boetes hadden openstaan. Zij hebben allebei betaald.