Den Haag, 6 september 2004

Aanvullende vragen bij 2030420460.

Vragen van de leden Van Dam en Depla (beiden PvdA) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

over de hoge huren van studentenkamers

* Kent u het persbericht van de Woonbond (naar aanleiding van een onderzoek van de Stichting Jongeren Huisvesting Utrecht en het Amsterdams Steunpunt Wonen) over de te hoge huren die gevraagd worden van kamerbewoners ?

* Kan het kloppen dat de huurprijzen van 7 van de 10 kamers die op internet aangeboden worden hoger zijn dan wat wettelijk is toegestaan volgens het puntensysteem? Wat is uw oordeel hierover?

* Welke maatregelen gaat u nemen om aan deze overtreding van de wet een einde te maken? Bent u om bereid huurders actiever te beschermen tegen te hoge huren, nu blijkt dat de wet op grote schaal wordt overtreden? Kunnen Huurteams hierbij een rol spelen ?

Vragen van het lid Depla (PvdA) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over de hoge huurprijzen bij particuliere verhuurders en de mogelijkheden om hier iets aan te doen. (ingezonden 3 september 2004)

Woonbond, Kamers via internet schrikbarend duur , http://www.woonbond.nl/nieuws/nieuws.php?aktie=bekijk&id=225

Zie ook Vragen van het lid Depla (PvdA) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over de hoge huurprijzen bij particuliere verhuurders en de mogelijkheden om hier iets aan te doen (2030420460), ingezonden 3 september 2004