LIVE TO EXPLORE THE FUTURE

Gastronomie Mobiel van J.H.J. van Melis in oranje

Mobiele kunstwerken van J.H.J. van Melis in oranje (RAL 2009) Mobiele Dahlia Showtuin, Dahlia Modeshow, Gastronomie Mobiel, Koekkoekspodium

Tijdens festival 'de kunst van het onvolmaakte' 8 t/m 19 september 2004
Mobiele Dahlia Showtuin: dagelijks open van 11.00 u - 23.00 u Dahlia Modeshow: dagelijks om 19.00 u
Gastronomie Mobiel (tijdelijk restaurant): dagelijks 18.00 u - 21.00 u
Koekkoekspodium: werkdagen vanaf 19.00 u en in weekenden vanaf 14.00 u
www.onvolmaakte.nl
Locatie: Huize Assisië Biezenmortel / Hooghoutseweg 3, 5074 NA Biezenmortel (N65)

De J.H.J van Melis mobiele bedrijvigheid
JanHein van Melis is de eerste kunstenaar die gevraagd is om mee te werken aan 'de wasserij - instantmuseum voor kunst van het onvolmaakte'. Dit tijdelijke museum is de voorloper van het festival 'de kunst van het onvolmaakte' dat van 8 t/m 19 september 2004 op Huize Assisië zal plaatsvinden in het kader van de viering van het 100-jarig bestaan van Prisma, zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten.

JanHein van Melis staat bekend om zijn mobiele ontwerpen en evenementen. Tegenover 'de wasserij' begon hij op een braakliggend stuk grond met het aanleggen van de Mobiele Dahlia Showtuin. Tijdens het festival staat deze publiekstuin voor de tweede keer in volle bloei. De tuin is omgeven met een oranje hekwerk met bij de ingang een enorm oranje bill-board met uitspraken als 'Rust u even' en in de tuin een idyllisch prieel voor vertier en verblijf. De tuin is niet alleen bijzonder in vorm en aanleg maar ook bijzonder vanwege de vele zeldzame dahliasoorten die er gekweekt worden.

Dagelijkse Dahlia Modeshow en optredens op het Koekkoekspodium Tijdens het festival wordt elke avond om 19.00 u in en om de tuin de Dahlia Modeshow gehouden in samenwerking met de ontwerpster Ilse Vermeulen. De catwalkmuziek is gecomponeerd door Peter Hofland (Soundscapes) aan de hand van exotische dahlianamen die door bewoners van Huize Assisië zijn ingesproken in de zogenaamde 'vertelstudio'. Daaraan zijn diverse verhalen toegevoegd
over belevenissen van de bewoners. Het levert een prachtige compilatie op van show, beeld, bloemen, muziek, geluid, verhalen en vooral veel dahlia's in een oogstrelend decor.

Direct na de Dahlia Modeshow beginnen de optredens op het oranje Koekkoekspodium dat door JanHein van Melis aan de tuin is toegevoegd. Naast optredens van muzikanten als Paul van Kemenade, Maurice Leenaars, Tom America treden bands op zoals bijvoorbeeld One in a Million, Mid West Band, Big band Den Bosch, Klezmerband en het B.B. Swing Orchestra.
Elke avond wordt het muziekprogramma afgesloten met KoekKoek Vogelenzang van de musicus Henk Koekkoek waarnaar het podium vernoemd is en met Guerilla Scoop van filmverzamelaar en vertoner Luuc Sponselee (zesde colonne).

Tijdelijk restaurant, standvast door mobiel karakter JanHein van Melis ontwierp voor 'de wasserij' een cateringkeuken die de naam 'Gastronomie Mobiel' draagt. Tijdens het festival wordt in het ketelhuis van 'de wasserij' temidden van de tentoonstelling over de architectonische toekomstontwerpen (Bauausstellung) een restaurant ingericht als tijdelijke ambachtelijke onderneming van J.H.J. van Melis. Alle gerechten worden bereid op basis van omschrijvingen in de boeken van George Auguste Escoffier (1846-1935, hervormer Franse klassieke kookstijl) en de receptuur van de Amsterdamse Huishoudschool anno 1923. Reserveren T 06 53448742.