Gemeente Rotterdam

Nr. 109
6 september 2004

Gemeente en Woningstichting ondertekenen productieafspraak

PWS start tot eind 2005

met bouw 1750 woningen

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) en directeur Henk Sligman van Woningstichting PWS Rotterdam ondertekenen op woensdag 8 september een productieafspraak. PWS heeft toegezegd dit jaar en volgend jaar met de bouw van in totaal 1750 woningen te starten. Het levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de collegedoelstelling om jaarlijks gemiddeld 3000 woningen te bouwen voor de midden en hogere inkomens. Het zwaartepunt van de nieuwbouwproductie ligt in de deelgemeenten Prins Alexander (onder andere Nesselande), Hoek van Holland (nabij het Waterwegcentrum) en het stadscentrum.

Om verzekerd te zijn van een voortvarende productie - zowel in de nieuwbouw als in de herstructurering - maakt de gemeente afspraken met verschillende partners, Eerder zijn al afspraken gemaakt met WoonbronMaasoevers, Vestia en de Nieuwe Unie.

Naast de bouw van 1750 nieuwbouwwoningen zet PWS zich de komende jaren in om meer differentiatie aan te brengen in zijn woningvoorraad. Enerzijds door sloop en nieuwbouw en anderzijds door de bestaande voorraad op te knappen of door huurwoningen te verkopen. In totaal investeert PWS tot en met 2005 zo'n 250 miljoen euro.

noot voor de redactie/