AutoRai

8-9-2004

Opel Classicparts: onderdelen voor youngtimers via één leverancier

Adam Opel AG heeft zijn distributie van onderdelen voor jonge klassiekers (youngtimers) vereenvoudigd. Onderdelen voor klassieke modellen zijn nu verkrijgbaar bij één enkele leverancier: Autohandels & Dienstleistungsgesellschaft (AHD), gevestigd in Trier.

Voor het eerst kunnen klanten en dealers onderdelen voor Opel-modellen gebouwd tussen 1975 en 1992 rechtstreeks bij één enkele bron bestellen. Bij de lancering van Opel Classicparts, biedt AHD ongeveer 15.000 onderdelen aan voor acht modellen, en zijn er plannen om dit gamma in de toekomst nog uit te breiden.

Met de herstructurering van de distributie wil Opel inspelen op de groeiende vraag naar onderdelen voor autos die zijn gebouwd in de jaren 70 en 80. Deze zogenaamde youngtimers zijn vooral populair bij jongere chauffeurs. In een eerste fase worden onderdelen aangeboden voor de modellen Manta B, Ascona B en C, Kadett D en E, Omega A, Rekord E en Vectra A. Het gaat dan voornamelijk om chassisonderdelen zoals deuren, motorkappen en voorruiten, maar ook om elektronische onderdelen, zoals starters, generatoren en koplampen. Remonderdelen en uitlaatsystemen vervolledigen het uitgebreide gamma.

Makkelijk bestellen via Internet
Zowel particulieren als Opel-dealers kunnen gebruik maken van de online besteldienst door zich te registreren op de website www.opel-classicparts.com. Zo krijgt de klant in een handomdraai toegang tot ongeveer 15.000 onderdelen. De levering gebeurt stipt, de verzendkosten zijn laag en dringende leveringen zijn mogelijk op aanvraag. De klanten kunnen vooraf betalen, hun creditcard gebruiken of contant betalen bij levering.

Opel Classicparts heeft een hotline voor alle vragen in verband met auto-onderdelen: op het nummer +49 651-99 87 0 geven experts van AHD in acht verschillende talen informatie over beschikbare onderdelen en de bestellings- en leveringsmogelijkheden. Indien mogelijk, helpt AHD ook bij het zoeken naar onderdelen die niet aangeboden worden via Opel Classicparts.