Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Geen bewijs voor racewedstrijd dodelijke aanrijding
Publicatiedatum: 08-09-2004

De politie heeft geen bewijs kunnen vinden voor een eventuele racewedstrijd, voorafgaand aan de dodelijke aanrijding op de Johan de Wittlaan in Arnhem op 11 augustus jl. Bij dat ongeval kwam een 9-jarig jongetje om het leven. De politie gaat er vooralsnog van uit dat er geen straatrace heeft plaatsgevonden.

In de loop van het onderzoek heeft de politie aan de hand van binnengekomen tips drie bestuurders van een rode Honda CRX getraceerd, die volgens getuigen mogelijk betrokken geweest zouden kunnen zijn bij een snelheidswedstrijd met de Fiat Uno, waarvan de bestuurder de dodelijke aanrijding veroorzaakte. Uit hun verklaring blijkt echter niet dat zij in verband kunnen worden gebracht met een eventuele straatrace.

De politie heeft overigens ook geen duidelijk bewijs kunnen vinden voor een racewedstrijd voorafgaand aan het ongeval. De belangrijkste getuigen, mensen die tijdens het ongeval achter de Fiat Uno reden, waaronder een buschauffeur, hebben geen rode Honda CRX of een andere sportauto in de directe omgeving van de verdachte zien rijden. Wat als mogelijkheid overblijft is, dat de getuigen wel een rode Honda met hoge snelheid hebben zien rijden rond dat tijdstip, maar dat dit los staat van de aanrijding.

Het technische onderzoek door de Verkeers Ongevallen Dienst van de Regiopolitie Gelderland-Midden, waarbij het ongeval gereconstrueerd wordt, is nog niet afgerond.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---