Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 september 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Bromfietscontroles

Van de 33 gecontroleerde bromfietsen bleken er 12 opgevoerd

Hengelo

Dinsdag 7 september hield de politie op diverse locaties in Hengelo controles op bromfietsen.

Van 09.45 tot 10.30 uur werd gecontroleerd aan de P.C. Hooftlaan. In totaal werden 13 bromfietsen gecontroleerd waarbij 8 processen-verbaal werden opgemaakt: 5x te hoge constructiesnelheid, 1x niet voeren gele plaat, 1x gladde achterband en 1x niet juist bevestigde kentekenplaat. (04-111270)

Van 13.00 tot 14.30 uur werden in totaal 20 bromfietsen gecontroleerd aan de Boekweitweg. 7 bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben. Het hoogst gemeten vermogen was 0.8 kW. Verder werd bekeurd voor 1x het niet dragen van een helm, 2x het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat en 1x voor het niet volgen van de juiste richting.

Aanhouding voor diefstal

Gestolen snorfiets wordt in schuur aangetroffen, waarna de politie de bewoner aanhoudt

Oldenzaal

Bij de politie was gemeld dat in een schuur van een woning van een 26-jarige man aan de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal een gestolen snorfiets zou staan. Politieagenten gingen dinsdagmorgen 7 september naar genoemde locatie en troffen daar inderdaad de snorfiets aan, die woensdagavond 1 september aan de Koppelboerweg in Oldenzaal weggenomen was. Een 64-jarige vrouw uit Oldenzaal had hiervan aangifte gedaan. De snorfiets werd in beslag genomen. De politieagenten hielden de 26-jarige verdachte omstreeks 10.30 uur aan. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-108884)

Aanhouding na bedreiging

Vrouw bedreigt een man met een luchtbuks, als deze een weggelopen konijntje uit haar tuin wil halen

Delden

Dinsdagavond 7 september werd omstreeks 20.20 uur melding gedaan van een bedreiging met een luchtbuks aan de Nieuwstraat in Delden. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar een 33-jarige man uit Hengelo hen het volgende vertelde. Hij was die avond op bezoek bij zijn vriendin aan de Nieuwstraat. Daar was een konijntje uit het hok ontsnapt en naar de tuin van de buren gewandeld. De 33-jarige man bood aan het konijntje te vangen en belde bij de buren aan. Omdat die niet thuis waren, besloot hij de tuin van de buren in te lopen om het konijntje te vangen. Dit lukte niet waarna hij de tuin verliet. Hij zag vervolgens de buurvrouw, een 56-jarige vrouw uit Delden, in de tuin staan en legde haar het verhaal uit. De vrouw gaf de 33-jarige man echter aan dat hij niet in de tuin mocht komen. De 33-jarige man liep vervolgens weg maar kwam even later bij de woning van de vrouw terug. Hij had van iemand een net gekregen en wilde alsnog het konijntje vangen. De 56-jarige vrouw pakte daarop een luchtbuks en gaf de 33-jarige man aan die te gebruiken als hij de tuin zou betreden. De man vertrok en alarmeerde de politie. Politieagenten hielden de 56-jarige vrouw rond 21.00 uur aan en namen de luchtbuks in beslag. De 33-jarige man deed inmiddels aangifte van bedreiging. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-111580)

Aanrijding

Door aanrijding tussen landbouwvoertuigen was sprake van veel olie op de rijbaan en in de berm, waardoor de weg twee uur werd afgesloten

Bornerbroek

Dinsdag 7 september vond omstreeks 15.15 uur een aanrijding plaats tussen twee landbouwvoertuigen op de Entersestraat in Bornerbroek. Een 17-jarige jongen uit Bornerbroek reed met een tractor plus aanhanger richting Enter en kwam in aanrijding met een hem op dezelfde weg tegemoetkomende tractor met aanhanger, bestuurd door een 18-jarige man uit Enter. Beide voertuigen liepen veel schade op. Door de aanrijding ontstond veel olie op de rijbaan en in de berm. Omdat deze gereinigd moesten worden, is de weg ruim 2 uur afgesloten geweest. (04-111527)

Aanrijding met letsel

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen personenauto en snorfiets

Almelo

Dinsdagavond 7 september reed een 19-jarige automobilist uit Almelo omstreeks 20.20 uur op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan De Gors in Almelo. Hij sloeg rechtsaf en liet hierbij een rechts naast hem op dezelfde weg rijdende snorfiets niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding. De snorfiets werd bestuurd door een 16-jarig meisje uit Almelo. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat zij een hersenschudding had opgelopen en een nacht ter observatie moest blijven. (04-111587)

Dronken automobilist aangehouden

Man blijkt reeds vaker voor het rijden onder invloed te zijn bekeurd, waardoor de politie zijn rijbewijs invordert

Daarle

Politieagenten controleerden woensdag 8 september omstreeks 03.30 uur een 25-jarige automobilist uit Daarlerveen op de Hellendoornseweg in Daarle. Een blaastest wees uit dat de man alcohol gedronken had, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,06 promille. Omdat sprake was van recidive, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-111649)

---- --