Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 08/09/2004


---

Benoemingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Per 1 september 2004 zijn de volgende hoogleraren benoemd:

Prof.dr. F.G.H. Berkhout is benoemd tot hoogleraar Innovatie en Duurzaamheid bij de Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen.

Dr. E. Boven is benoemd tot hoogleraar Geneeskundige oncologie, in het bijzonder de experimentele therapie, bij het VU medisch centrum.

Dr. S.R. Clegg is benoemd tot hoogleraar Discourse and Management Theory bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Dr. T.H. Eriksen is benoemd tot hoogleraar Anthropology of Human Security bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

dr. L.F. Groenendijk, verbonden aan de afdeling Theoretische en Historische Pedagogiek van de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek, is benoemd tot bijzonder hoogleraar Comenius leerstoel voor de geschiedenis van levensbeschouwelijke opvoeding, in het bijzonder binnen de traditie van het Nederlands protestantisme, vanwege de Stichting Het Vrije Universiteitsfonds, bij de Faculteit der Letteren én de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek.

dr. H. Kelderman, verbonden aan de Afdeling Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek, is benoemd tot bijzonder hoogleraar Psychometrie, in het bijzonder de testleer, vanwege de Stichting ter Bevordering van de Wetenschap der Datatheorie.

dr. A.C. Liefbroer, bijzonder hoogleraar Demografie van jong-volwassenen en intergenerationele overdracht, vanwege het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut, bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen

Dr. B. Meyer is benoemd tot hoogleraar Culturele antropologie bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Dr. W.J. Mooi is benoemd tot hoogleraar Pathologie, in het bijzonder voor het onderwijs, bij het VU medisch centrum.

Dr. H.J.M. van Oers, verbonden aan de Afdeling Onderwijspedagogiek van de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek, is benoemd tot bijzonder hoogleraar Cultuurhistorische Oonderwijspedagogiek. Deze leerstoel is ingesteld door de Academie voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs.

Dr. H.W. Overbeek is benoemd tot hoogleraar Internationale betrekkingen, in het bijzonder de transnationale politiek, bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen.


---

2004-09-08 / pb 4.079.4.5474735088646E-13 / as/

References


1. http://www.falw.vu.nl/

2. http://www.vumc.nl/

3. http://www.psy.vu.nl/

4. http://www.let.vu.nl/

5. http://www.psy.vu.nl/

6. http://www.psy.vu.nl/

7. http://www.vumc.nl/

8. http://www.psy.vu.nl/

Voor meer informatie over promoties, oraties en alle overige activiteiten die vermeld staan in dit e-mailbericht, kunt u terecht bij de dienst Communicatie, e-mail: communicatie@dienst.vu.nl, http://www.vu.nl of tel. (020) 444 5666.