Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Gelderland terug op de internationale concourskalender

08/09/2004

De Steeg, 8 september 2004
Dinsdag 7 september werd in Residence Roosendael, tijdens een persconferentie en sponsorbijeenkomst de officiële aftrap gegeven van het nieuwe Outdoor Gelderland. In enkele zinnen werd terug geblikt op het ter ziele gegane CHampion Gelderland, waarmee dat hoofdstuk voorgoed is afgesloten. Van 14 tot en met 17 juli 2005 vindt op het prachtige landgoed Middachten in de Steeg (gemeente Rheden) de eerste editie van Outdoor Gelderland plaats.

Outdoor Gelderland staat voor topsport in springen, dressuur, mennen en eventing. Daarnaast biedt het Promo Park op het landgoed een fantastische mogelijkheid tot eten, drinken, kijken en winkelen. `Maar het is de sport waar het om draait', vertelt de nieuwe directeur Chris van Dam. De Amsterdammer heeft in de afgelopen jaren diverse paardensportevenementen succesvol op poten gezet. Het bekende Jumping Amsterdam is daarvan de meest recente. `Gelderland verdient een internationaal paardensportevenement als dit', gaat hij verder. `De locatie waar Outdoor Gelderland plaats gaat vinden is heel bijzonder en uitstekend geschikt voor topsport. In de dressuur- en springrubrieken proberen we de absolute wereldtop aan de start te krijgen, het mennen en de eventing zullen we in enkele jaren uitbouwen tot dat niveau.'

Naast de nieuwe organisatie die in handen is van Van Dam's bureau EQ International, is de Sociëteit Gelre van groot belang voor Outdoor Gelderland. In de Sociëteit hebben zich ongeveer honderd mensen verenigd die het internationale Gelderse concours hippique altijd een warm hart hebben toegedragen en altijd hebben geloofd in de terugkeer. De leden, veelal afkomstig uit het bedrijfsleven zorgen voor een solide financiële basis.

Binnenkort zal alle informatie voor ruiters, sponsors, standhouders en publiek verschijnen op

www.outdoorgelderland.nl