Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Wereldwijd opererende business- en technology consulting divisie

ATOS ORIGIN INTRODUCEERT ATOS CONSULTING

Utrecht, 8 september 2004 - Atos Origin heeft vandaag de lancering van Atos Consulting bekendgemaakt, haar nieuwe, internationaal opererende business- en IT-consulting divisie. Door het bundelen van de krachten van de consultancy-vestigingen in de verschillende Europese landen, ontstaat een organisatie die over landsgrenzen heen de verantwoordelijkheid op zich kan nemen voor internationale projecten. Voor Atos Origin Nederland betekent het dat Atos KPMG Consulting onderdeel wordt van Atos Consulting. In totaal werken wereldwijd 2500 consultants bij Atos Consulting.

Bij de acquisitie van KPMG Consulting in 2002 was één van de belangrijkste strategische doelstellingen het vestigen van een leidende, internationale adviespraktijk. In de afgelopen anderhalf jaar is hard gewerkt aan de integratie van alle consultants die binnen Atos Origin werkzaam zijn. Zij zijn afkomstig uit Atos Origin, Atos KPMG Consulting en Atos Odyssée. Die integratie is nu afgerond en resulteert in Atos Consulting, een internationaal netwerk met 2500 consultants, waarin de Nederlandse vestiging met 1000 medewerkers één van de grootste is.

Wilbert Kieboom, CEO Northern European Region (waaronder Nederland ressorteert) en als internationaal bestuurslid verantwoordelijk voor consultancy binnen het Atos Origin concern, toont zich verheugd over het onderbrengen van alle consultancy-activiteiten onder de vlag van Atos Consulting. "Consultancy, zowel op het terrein van business als technologie, is een niet meer weg te denken factor in de verdere groei van onze onderneming. Adviesdiensten spelen een integrale rol in onze dienstverlening en worden veelal verbonden aan oplossingen waarbij ook systeemontwikkeling en outsourcing een belangrijke rol spelen. Met de oprichting van Atos Consulting krijgen onze klanten de beschikking over internationale consultancy-kennis die naadloos aansluit op hun markt en branche. Dit is cruciaal, als we willen tegemoetkomen aan de lokale en internationale doelstellingen van onze klanten."

Marten La Haye, CEO van Atos Consulting in Nederland, stelt dat zijn bedrijfsonderdeel meer dan ooit in staat is internationale projecten op te pakken. "We kunnen onze talenten en kwaliteiten op het gebied van business- en technology- consultancy over landsgrenzen heen inzetten. Het betekent dat klanten de beschikking krijgen over innovatieve oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van het bedrijfsresultaat en de transparantie van de onderneming. Denk hierbij aan onderwerpen als het inspelen op veranderende wetgeving, het realiseren van costleadership, het vergroten van marktaandeel, et cetera."

Atos Consulting voorziet in specifieke expertise voor financiële instellingen, de publieke sector, de telecomsector en productiebedrijven. Atos Consulting werkt in Nederland onder meer voor ING, KPN, Rabobank, ABN AMRO, OPG en Vitens.

Voor haar internationale dienstverlening maakt Atos Consulting gebruik van vier "centres of excellence":
. business & technology strategy

. financial management

. operational transformation

. people & change management

De consultants werken met vaste, beproefde methodieken, hetgeen een kwalitatief consistente, grensoverschrijdende dienstverlening garandeert.

Vóór de lancering van Atos Consulting heeft Atos Origin bindende overeenstemming bereikt met het in Amsterdam gevestigde Atos Beleidsontwikkeling over het gebruik van de naam 'Atos' in haar merknaam. Dit vergelijk is in goed onderling overleg tussen beide partijen tot stand gekomen.

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (