Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 september 2-004

Auto tegen boom

Automobilist is mogelijk onwel geworden en daarna tegen een boom gereden

Rijssen

Op donderdag 9 september vond omstreeks 12.50 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Kievit. Een 34-jarige Rijssenaar reed met zijn auto op de Kievit. Door nog onbekende oorzaak, mogelijk onwelwording, raakte de 34-jarige met zijn auto van de weg en reed tegen een boom. En passant reed hij nog tegen een PTT-brievenbus. De automobilist is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De totaal vernielde auto is afgesleept. De zwaar beschadigde brievenbus is geleegd, waarna de poststukken zijn meegegeven aan een toevallig passerende postbode. (04-112379)

Automobiliste gewond

Aanrijding nadat geen voorrang was verleend

Nijverdal

Op donderdag 9 september omstreeks 13.40 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Van den Bergsweg met de Marconistraat. Een 40-jarige automobiliste uit Vriezenveen reed vanaf de Van den Bergsweg genoemde kruising op. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de van haar van rechts genaderde 53-jarige automobiliste uit Hellendoorn. De 40-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Beide auto's werden afgesleept. (04-112405)

Snorfietsster gewond

Automobilist verleent geen voorrang aan snorfietsster

Vriezenveen

Op donderdag 9 september vond omstreeks 16.20 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een snorfiets op de Nieuwe Daarlerveenseweg. Een 65-jarige automobilist uit Twello reed op de Nieuwe Daarlerveenseweg en sloeg bij de kruising met de Westerveenweg rechts af. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een hem tegemoetkomende 75-jarige Almelose op een snorfiets. De 75-jarige kwam bij de aanrijding te vallen en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. (04-112477)

Kopstaartaanrijdingen

Een gewonde bij twee kopstaartaanrijdingen

Almelo

Op donderdag 9 september vond omstreeks 12.45 uur een kopstaartaanrijding plaats voor de verkeerslichten aan de Weezebeeksingel. Bij de aanrijding waren drie voertuigen betrokken. Er vielen geen gewonden maar er was wel veel schade. Nadat het wegdek was schoongespoten en de politie de weg weer vrij wilde geven voor het verkeer volgde omstreeks 13.50 uur een tweede kopstaartaanrijding. Ook hierbij waren drie voertuigen betrokken. Een 38-jarige Almelose automobiliste wilde van rijstrook wisselen. Zij zag hierbij niet dat het verkeer voor haar stilstond. Ze reed achter op de auto van een 37-jarige vrouw uit Haaksbergen. Die schoot door de klap van de aanrijding door en botste op de auto van haar voorganger, een 69-jarige man uit Nijverdal. De 37-jarige Haaksbergse werd met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De weg werd uiteindelijk omstreeks 15.25 uur vrijgegeven voor het verkeer. (04-112441/112370)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed van alcohol en moet zijn rijbewijs inleveren

Almelo

Op donderdagavond meldde een getuige omstreeks 22.50 uur een verkeersovertreding op de Van Rechteren Limpurgsingel. Hij zag hoe een auto bij het links afslaan op de linker rijbaan ging rijden om vervolgens een rechtsgelegen parkeerplaats op te rijden. De politie trof ter plaatse een 33-jarige man achter het stuur van een bedrijfswagen aan. Zij constateerden alcoholgebruik bij de man en hielden hem aan. Op het bureau lukte het niet een ademanalyse van de verdachte af te nemen. Een bloedproef werd door de verdachte geweigerd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. Omdat de woon- en/of verblijfplaats van de verdachte niet vastgesteld kon worden is hij voor nader onderzoek opgesloten. (04-112646)

Gestolen auto aangetroffen

Gestolen auto terecht

Tubbergen

Op donderdag 9 september wordt een melding gedaan van het aantreffen van een auto op de parkeerplaats aan de Chopinstraat. De melder vond het vreemd dat de auto daar al een tijdje stond en wist dat de auto niet toebehoorde aan iemand uit de buurt. Uit natrekken van het kenteken bleek dat de auto, een Opel Astra, kenteken 11-FB-BB als gestolen stond gesignaleerd. Deze auto was op 24 augustus jl. na een woninginbraak aan de Marke Dulder in Almelo ontvreemd. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in. (04-112552/104911)

Gestolen camper terecht

Gestolen camper aangetroffen

Rijssen

Op dinsdag 7 september werd omstreeks 05.25 uur op de Zuthpenseweg in Klarenbeek een camper aangetroffen. De stuurkolom was beschadigd. De camper, een witte Renault Traffic, kenteken YR-95-XN bleek de nacht ervoor te zijn gestolen vanaf de Broekhuizenstraat in Rijssen. De camper is eigendom van een 66-jarige Rijssenaar, die van de diefstal reeds aangifte had gedaan. (04-110653)

Woninginbraak

Antiek serviesgoed gestolen bij inbraak in woning; dader overlopen door bewoonster

Almelo

Op donderdag 9 september komt een 71-jarige vrouw omstreeks 20.00 uur thuis. Zij hoort geluiden achter de woning en roept iets. Zij ziet dan een manspersoon vanachter het struikgewas wegrennen. De man, tussen 20 tot 30 jaar oud, doeg grijze kleding, had kort donker haar en een opvallend dik achterwerk en liep daardoor enigszins vreemd. Op zijn rug droeg hij een gele rugzak met zwarte band. Eenmaal in de woning ontdekte de 71-jarige dat er was ingebroken. Er waren meerdere antieke serviesstukken weggenomen. Een getuige sprak over dezelfde man en had gezien dat deze in een opvallend helder blauwe middenklasse auto was gestapt en weggereden. (04-112622)

Naakte man aangehouden

Man loopt naakt door de buurt en valt de bewoners lastig

Almelo

Op donderdagavond wordt bij de politie melding gedaan van overlast door een man aan de Merelstraat. De man zou daar op de ramen bonken. Kort daarop wordt gemeld dat deze persoon daar naakt rondliep. Bij een van de bewoners had hij in de tuin geplast en bij een ander had hij aan de deur gebeld. De politie trof de man, een 24-jarige Almeloër inderdaad in zijn blootje aan op de Witvoetenstraat. Ze hebben de man aangehouden wegens openbare schennis en openbare dronkenschap. Eenmaal aan het bureau gedroeg de verdachte zich zeer recalcitrant en vernielde en versmeerde het meubilair in de verhoorkamer. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (04-112652)

Aangehouden na mishandeling

Man dringt woning van bekende binnen en mishandelt haar

Almelo

Op donderdag 9 september komt omstreeks 23.45 uur een paniekmelding bij de politie binnen van de 40-jarige bewoonster aan de Olmstraat. Een bekende van haar had haar voordeur vernield en was daarna de woning binnengedrongen. Eenmaal in de woning had de man haar mishandeld. De politie trof de verdachte, een 41-jarige Almeloër op een bankje voor de woning aan. Ze hielden de verdachte, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, aan. Dit ging met de nodige tegenwerking waarop de verdachte werd geboeid. Hij is voor nader verhoor opgesloten. (04-112671)

Tasjesroof

Vrouw beroofd van haar handtas

Almelo

Op donderdagochtend 9 september deed een 19-jarige Almelose bij de politie aangifte van diefstal van haar handtas. Zij was de avond daarvoor, woensdag 8 september omstreeks 22.30 uur met een aantal vriendinnen naar de kermis geweest. Op de parkeerplaats aan de Adastraat/Poulinkstraat werden zij lastig gevallen door een groepje van 8 of 9 jongens. Een van hen probeerde aangeefster aan te raken. De aangeefster vond het toen wel eng worden en wilde daarop de politie bellen. Ze pakte haar mobieltje uit haar tas. Bij die beweging greep een van de knapen de tas uit haar hand en ging er mee vandoor. Het betrof een groep van negroïde jongens. Vier van hen waren gekleed in een rode trui en droegen een rood/witte cap. Een van de jongens was geheel in het wit gekleed en een jongen droeg een blauw/witte trui op een blauwe spijkerbroek. (04-112231)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --