Ingezonden persbericht

ROBERT DOORNBOS EINDIGT SEIZOEN OP HET PODIUM TE MONZA

'VOOR DIRECTE VERSPREIDING
'BRONVERMELDING:INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT

Monza, 11 september 2004 - In de tiende en laatste ronde om het FIA International F3000 Kampioenschap op het historische circuit van Monza, heeft Robert Doornbos zaterdag een derde startplaats omgezet in een dito eindresultaat. Dit verdienstelijke resultaat kwam echter niet zonder slag of stoot, maar leverde de Rotterdammer wel de felbegeerde derde plaats op in de eindrangschikking alsmede de titel '2004 Rookie of the Year'.

Al in de kwalificatiesessie op het 5.793 kilometer lange circuit ten noordwesten van de stad Milaan, wist Robert Doornbos zijn goede vorm van de afgelopen weken wederom om te zetten in een klinkend resultaat. Na zijn overwinning op Spa-Francorchamps, mocht de in het Italiaanse Viareggio woonachtige Nederlander zijn bolide zaterdagmiddag om 16:30 uur op een welverdiende derde startplaats zetten.

Door een afwijkende versnellingsbakverhouding ten opzichte van zijn concurrenten, verloor Doornbos bij de start één positie, alvorens in zowel de eerste als de tweede chicane van achteren te worden aangereden. Door deze incidenten kwam de 2004 Rookie of the Year slechts als 6e over start/finish na de openingsronde. Team Arden International speelde echter strategisch perfect in op de ontstane situatie door Doornbos al in de achtste van de in totaal 26 ronden zijn verplichte pitstop te laten maken. In de daaropvolgende ronden zette de Rotterdammer op een vrije baan dusdanige snelle tijden neer dat hij, nadat een ieder zich bij zijn team had gemeld voor een bandenwissel, zich terugknokte tot een tweede positie. Omdat ex-F3000 kampioen Tomas Enge verser rubber had onder zijn bolide moest Doornbos uiteindelijk één positie afgeven om aansluitend zijn vierde podiumfinish van het seizoen te noteren.

Robert: "Ik ben heel tevreden met mijn podiumfinish hier op Monza, omdat mensen immers altijd je laatste resultaten zullen herinneren. Mijn overwinning op Spa en deze derde plaats hier tijdens de seizoensafsluiter komen daarom dan ook uitstekend van pas. Tevens ben ik erg blij Patrick Friesacher ruim te hebben verslagen om de derde positie in het kampioenschap. Door deze wapenfeiten en natuurlijk mijn Rookie of the Year titel, hoop ik aankomende winter een Formule 1 test te kunnen afdwingen!"

UITSLAG FIA INT. F3000 KAMPIOENSCHAP (MONZA):
01. Vitantonio Liuzzi (IT), Arden International, 44:20.747
02. Tomas Enge (CZ), Ma-Con, + 09.422s
03. ROBERT DOORNBOS (NL), ARDEN INTERNATIONAL, + 15.480s
04. Raffaele Giammaria (IT), Team Astromega, + 23.446s
05. Esteban Guerrieri (IT), BCN Competition, + 23.688s
06. Mattias Lauda (E), CMS Performance, + 45.552s

EINDUITSLAG 2004 FIA INT. F3000 KAMPIOENSCHAP:
01. Vitantonio Liuzzi (IT), Arden International, 86 punten
02. Enrico Toccacelo (IT), BCN Competition, 56 punten
03. ROBERT DOORNBOS, ARDEN INTERNATIONAL, 44 punten

NIEUWS en FOTO'S zijn verkrijgbaar via Robert Doornbos' officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com