Digitale Gemeente Houten

Korfbal: Victum Mia 28 - 9 (16 7)

zondag 12 september 2004 - Bron: Victum

De eerste thuiswedstrijd van Victum stond op het programma, een wedstrijd tegen het gepromoveerde Mia uit Amersfoort. Victum had vorige week een uitstekende wedstrijd achter de rug tegen Doorn. Victum, de ploeg van trainer André Quint hoefde op geen enkele positie te worden aangepast, hetzelfde gedreven collectief kwam ook nu weer fanatiek uit de kleedkamer.

In de eerste helft was al snel duidelijk dat Victum een veldoverwicht had. Mia kon niet veel anders dan pogen de snelheid uit het spel te halen. Mia bleef onmachtig waardoor Victum kans op kans kon uitspelen. Een voorsprong van 5-1 was dan ook al snel bereikt. Mia bleef in deze fase wel gevaarlijk door met name de schoten van afstand. Victum bleef echter geconcentreerd spelen en liep vervolgens in 10 minuten uit naar 12-3. In de laatste fase van de eerste helft verslapte de concentratie van Victum in de verdediging, waardoor Mia 4 keer wist te scoren. Ook Victum scoorde in deze fase hetzelfde aantal doelpunten waardoor de ruststand uitkwam op een indrukwekkende score van 16-7.

Gedurende de wedstrijd was zowel de regen als de wind weer gaan liggen en bij vlagen was het prachtig korfbalweer. Na de rust speelde Victum tegen de wind in, maar zoveel invloed had deze ondertussen niet meer. Of Victum beter in staat zou zijn de tegenstander van scoren te houden dan voor rust was de andere uitdaging. Hetzelfde speelbeeld bleef, Mia tegen een veel sterker Victum, maar toch werd de wedstrijd geen moment saai. Victum begon weer voortvarend en scoorde 4 maal tegen 1 maal voor Mia. Bij een stand 20-8 wilde alleen de volgende goal niet vallen. Kansen te over, maar het duurde 7 minuten voor José de Weijer het 21e doelpunt kon maken. Vlak daarop kon Mia uit een bal vanaf de stip het 9e doelpunt laten aantekenen.

Achteraf bezien bleek bij Mia toch het beste er vanaf te zijn, Victum kon uitlopen naar 28, terwijl Mia op 9 bleef steken. Dat het vertrouwen en de afspraken er staan lieten de laatste minuten nog wel even zien. Hierin werden de mooiste acties en combinaties uitgespeeld en afgerond. Toch gingen niet alle kansen erin en werd de 30 net niet gehaald.

Complimenten voor de ploeg en André Quint, die hebben laten zien dat ook in een wedstrijd waarbij de winst nooit in gevaar is, er fanatiek en geconcentreerd kan worden gespeeld.