Gemeente Helmond


---

Cultuurhistorisch spektakel tijdens Open Monumentendag Helmond

Zondag 12 september
Dit jaar is het landelijke thema Merck toch hoe sterk over monumenten van verdediging. In Helmond gaan wij invulling geven aan de OMD door rondom het kasteel en in de kasteeltuin een cultuurhistorisch spektakel te organiseren.Van 12.00 uur tot 17.00 uur zal in en rondom de kasteeltuin veel te beleven zijn.

Living History Group Teuxandrii, gekleed in vroeg middeleeuwse kleren en uitgerust met wapentuig uit die tijd, zal verschillende demonstraties verzorgen. Kinderen kunnen op de binnenplaats van het kasteel spelen met Middeleeuwse kinderspelen. Diverse gilden en enkele handboogverenigingen zullen demonstraties verzorgen. Een paardentram zal rondritten verzorgen door de stad, o.a. over de wallen, waarbij gidsen verhalen zullen vertellen over de wallen, het overkluizen van het water en over de bebouwing van het vroegere Helmond.

In de informatiestand in de kasteeltuin is een presentatie van de stadspoorten voorzien van afbeeldingen. Ook de Jonge Onderzoekers stellen het poortgebouw op deze dag open voor het publiek. Vereniging Groei en Bloei zal de kasteelbrug voorzien van dahliakogels.

Voor het kasteel wordt een terrasvoorziening geplaatst.

Daarnaast zijn alle gemeentelijke en rijksmonumenten in Helmond aangeschreven of zij op 12 september hun deur willen openstellen voor publiek.Enkele van hen zullen hun deur openstellen maar de meeste zorgen dat hun pand aan de buitenkant er netjes verzorgd uitziet.
---

| |