Gemeente Utrecht

Domcantate - van Laurens van Rooyen - in het kader van 750 jaar Domkerk

Datum: 12 september
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Domkerk

Als spetterend slotakkoord wordt op de laatste dag van het tijdelijk Schip van de Domkerk in de Domkerk de Domcantate opgevoerd. De in Utrecht geboren (film)componist en pianist Laurens van Rooyen componeerde, geheel in de traditie van de oude hofcomponisten, deze Cantate speciaal voor de viering van 750 jaar Domkerk. Het stuk heeft de vorm van een oud volksspektakel en is gebaseerd op een voor deze gelegenheid geschreven sprookje over De Geest van de Domkerk en het Spook van de Domtoren. Twee geesten leven gescheiden en alleen via het Schip kunnen ze elkaar ontmoeten. Gaat dit lukken? ....En wat gebeurt er als het Schip weer verdwijnt?

Het verhaal van de geesten is de rode draad van de Cantate die door Henk Westbroek ten gehore wordt gebracht. De filmische muziek van de Cantate wordt uitgevoerd door het jubilerend Utrechts Toonkunstkoor in samenwerking met Laurens van Rooyen zelf. Trompetten, trombones, koorzang, synthesizer, piano, bassen en pauken, een slotlied op tekst van Henk Westbroek als ode aan de Domtoren.

Het belooft een unieke en fascinerende uitvoering te worden in de jubilerende Domkerk.

De uitvoering is mogelijk gemaakt door de donatie van diverse fondsen en particuliere instellingen.

De toegang is gratis.

Noot voor de media:
Voor meer informatie en interviews met Laurens van Rooyen kunt u contact opnemen met I. Brouwer: 06 53756422 of per e-mail met inge@vanhettema.nl .

Utrecht, 9 september 2004.