Utecht stad, 10.55 uur

Utrecht 12-09-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Tasjesrover aangehouden

UTRECHT Zaterdagochtend hielden omstanders op de Annastraat een dief aan die op de Achter Sint Pieter een man van zijn tas zou hebben beroofd. In afwachting van de politie hielden getuigen de man vast op de Annastraat. De man, een 27-jarige Utrechter, is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau bekende de Utrechter de man (42 jaar en afkomstig uit Leusden) van zijn tas te hebben beroofd.

Minderjarige inbreker aangehouden

UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 11 september kreeg de politie rond 01.30 uur de melding dat er in een bedrijf aan de Princetonlaan was ingebroken en dat de daders waren weggevlucht. Een getuige seinde de politie in en achtervolgde de verdachte naar het Wilhelminapark. Na een zoektocht hield de politie op de Zonstraat een verdachte aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De jongen, 17 jaar en afkomstig uit Utrecht, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. De ouders van de minderjarige zijn in kennis gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Technische verkeerscontrole

UTRECHT De politie hield zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur in de stad een bromfietscontrole. In totaal controleerde de politie 71 bromfietsen en schreef zij 80 bekeuringen uit. De meeste bekeuringen (29) werden uitgeschreven voor het overtreden van de maximaal toegestane snelheid en het niet kunnen tonen van een certificaat of rijbewijs (12). Ook konden 10 bestuurders geen verzekeringsbewijs tonen. Ook demonteerde de politie meerdere uitlaten en is een bromfiets ingenomen omdat die niet verzekerd was. De bromfiets mag opgehaald worden als het voertuig verzekerd is.

Onder invloed

UTRECHT Zaterdagavond controleerden politieagenten op de Jagerskade een 30-jarige automobilist uit Utrecht in verband met een geslotenverklaring. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek hij 550 ug/l in haar lichaam te hebben. De Utrechter kreeg een rijverbod van zes uur en proces-verbaal wordt opgemaakt.