Nieuw-Vlaamse Alliantie


DHL: de weg van de redelijkheid en de rechtvaardigheid (12/09/04)

Het partijbestuur van de N-VA roept de federale regering op om nu eindelijk eens haar verantwoordelijkheid op te nemen in het DHL-dossier. Ondanks de beloftes in het regeerakkoord, heeft de federale regering dit dossier met een kwezelachtige besluiteloosheid laten rotten. Zodat we vandaag bij het slechtst denkbare scenario zijn aanbeland: zowel de nachtrust en de gezondheid van duizenden Vlamingen als de Vlaamse werkgelegenheid is in het gedrang.

De N-VA kiest voor de weg van de redelijkheid en rechtvaardigheid. In functie van het behoud van de werkgelegenheid, moet een uitbreiding van de activiteiten van DHL mogelijk zijn. Echter enkel en alleen op basis van een evenwicht tussen ecologie en economie én een voorafgaande rechtvaardige spreiding van de dag- en nachtvluchten.

De federale regering kan zodoende géén overeenkomst maken met DHL, zonder eerst een spreidingsplan, die naam waardig, vast te leggen. Concreet betekent dit dat Franstalig Brussel haar rechtvaardig deel van de lasten moet nemen.
Een eenvoudige blik op de radarscans van de afgelopen weken volstaat om te constateren dat er niet tot amper over Brussel wordt gevlogen. Franstalig Brussel heeft het graag over "Bruxelles-national" maar wanneer het over de dag- en nachtvluchten gaat, is Zaventem plots weer een louter Vlaams probleem. Het gaat niet op om steeds maar de lusten op te eisen van de luchthaven en vervolgens fluitend naar het plafond te kijken wanneer het gaat over de lasten ervan.

De federale regering moet nu eens verantwoordelijke keuzes maken, zoals van een bestuur mag verwacht worden. Zonder de Brusselse kool te sparen.

Auteur:
Frieda Brepoels, Bart De Wever, co-voorzitters, Mark Demesmaeker, Vlaams parlementslid
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be