Gemeente Dordrecht


---

Gemeente verbetert fietsen langs N3

Vincent Brinkhof
Fietsen langs de N3 is in de nabije toekomst prettiger en veiliger. Op het traject tussen de Merwedestraat en de provinciale weg zorgt de gemeente voor betere begaanbaarheid van de fietspaden. Zo worden de opritten van de Wantijbrug minder steil en aan de westzijde van de Randweg komt verlichting. Tussen 20 en 24 september starten de werkzaamheden en duren ongeveer tien weken. Fietsers worden in deze periode omgeleid.

De aansluitingen van de fietspaden op de fietsroute langs het Wantij ter hoogte van de Wantijbrug zijn in de huidige situatie bijzonder steil. Hierdoor zijn de opritten niet fietsend op te rijden. De opritten worden veel minder steil, zodat iedere fietser ze weer kan gebruiken.

Veilige beplanting
Aan de zijde van Oudelandshoek, ter hoogte van Iroko, verwijdert de gemeente beplanting op de helling. Vrijstaande bomen komen daarvoor in de plaats. Hierdoor ontstaat voor fietsers meer zicht op de omgeving en komt er een einde aan deze sociaal onveilige plek in de fietsverbinding.

Veilige verlichting
Langs het fietspad aan de westzijde van de Randweg ontbreekt momenteel verlichting. Hier worden lichtmasten geplaatst over de gehele lengte van twee kilometer. Ze komen vanaf de Merwedestraat tot aan de aansluiting bij de Provinciale weg.

Twee richtingen
Aan de zijde van Stadspolders worden lichtmasten geplaatst zodat er een gelijkmatige en betere verlichting ontstaat. Verder worden de fietspaden geschikt gemaakt voor fietsverkeer in twee richtingen. Waar nodig worden fietspaden hiervoor verbreed.

Nieuw fietspad
Op de hoogte van Amazone wordt een nieuwe fietsverbinding aangelegd tussen het bestaande fietspad aan de Groene Zoom en het fietspad langs de Randweg. Het nieuwe fietspad komt op de groenstrook, die evenwijdig loopt aan de randweg. Deze heeft een lengte van ongeveer 250 meter. Voor de verbinding van dit nieuwe fietspad naar de Amazone wordt een brug aangelegd over de watergang. De aanleg van deze brug is gepland in de maand oktober.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden worden fietsers omgeleid. De omleidingen staan aangegeven met borden. De omleidingroutes staan ook op www.dordrecht.nl. Slechte weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden langer duren dan gepland.