Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Nieuwe brochure over ruimtelijke ontwikkeling en herinrichting stad en platteland

Brabant past in Brabant!

Samen bouwen aan stad en platteland is het motto van de nieuwe brochure 'Brabant past in Brabant'. In 2003 was dat nog een vraag: 'Past Brabant in Brabant?' Nu, op de drempel van 2005, zijn we zover dat we als provincie, samen met al onze partners, de ontwikkeling en herinrichting van stad en platteland in concrete daden moeten omzetten.

Gedeputeerde voor ruimtelijke ontwikkeling Paul Rüpp, die het eerste exemplaar van de brochure vandaag in handen kreeg, benadrukt dat Noord-Brabant met de reconstructieplannen en uitwerkingsplannen over krachtige instrumenten beschikt. De inbreng van gemeenten en maatschappelijke organisaties daarbij is van groot belang geweest en blijft belangrijk.
,,Ook bij de uitvoering hebben we elkaar nodig'', zegt Rüpp. ,,De ruimtelijke plannen, zoals ze nu op tafel liggen, borgen alle facetten die wij met zijn allen voor Brabant van belang vinden. Het is nu zaak dat we opnieuw de handen ineenslaan en met hetzelfde enthousiasme aan de slag gaan met de uitwerking en uitvoering'', aldus gedeputeerde Rüpp.
De brochure 'Brabant past in Brabant' is bedoeld voor bestuurders en partners in het veld en geeft een beknopt overzicht van de nieuwe reconstructie-, gebieds- en uitwerkingsplannen. Het accent ligt daarbij op samenwerking en verantwoordelijkheid, met als gemeenschappelijk doel Brabant leefbaar te houden, de natuur te beschermen en tegelijk ruimte te scheppen voor nieuwe ontwikkelingen. Dat is een enorme uitdaging, waarbij de provincie graag het voortouw neemt, maar niet de enige speler is. Vandaar het motto: 'Samen bouwen aan stad en platteland!'.




Provincie Noord-Brabant