Ingezonden persbericht


#04-17

VOOR PUBLICATIE:
2004

Fluke Networks kondigt integratie met OPNET Technologies aan

Gecombineerde expertise van koplopers in netwerkanalyse biedt klanten krachtige hulpmiddelen voor het oplossen van applicatieproblemen en de planning van netwerkcapaciteit en -prestaties

Washington DC (Verenigde Staten), 31 augustus, 2004 - Fluke Networks, een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor het testen, controleren en analyseren van netwerken, heeft vandaag op OPNETWORK 2004 twee nieuwe integraties met oplossingen van OPNET Technologies (NASDAQ: OPNT) aangekondigd. Hierdoor ontstaan krachtige nieuwe oplossingen voor het beheren van bedrijfsnetwerken.

De twee nieuwe integraties bieden klanten van Fluke een geheel nieuwe set mogelijkheden voor het oplossen van applicatieproblemen en het voorspellend plannen van hun 'end-to-end' bedrijfsnetwerk.

Het eerste integratiepunt voegt functionaliteit toe voor het diagnosticeren en oplossen van problemen met betrekking tot applicatieprestaties. Hiertoe worden packet 'trace'-gegevens van de volledige line-rate OptiView WAN en LAN Analyzers packet capture-oplossingen van Fluke Networks naar de Application Characterization Environment (ACE) van OPNET geëxporteerd. Speciaal voor WAN omgevingen beschikt de integratie nu over een nieuwe functie die automatische zorgt voor verschillende WAN inkapselingschema's, waarmee een accurate packet trace-export naar de ACE wordt gegarandeerd. Packet capture-gegevens van LAN Analyzers van Fluke Networks kunnen eveneens door middel van Protocol Expert van Fluke Networks naar de ACE worden geëxporteerd.

Het tweede integratiepunt stelt klanten in staat krachtige voorspellende analyses uit te voeren door middel van de export van 'flow'-gegevens van de OptiView Console van Fluke Networks naar de IT Guru van OPNET (voor capaciteitplanning). In combinatie met de configuratiegegevens van het netwerk die in IT Guru zijn opgeslagen, kunnen gebruikers tijdens het planningproces bottlenecks in de infrastructuur opsporen en tevens storingsgevoelige gedeelten van het netwerk herkennen. Bovendien kan IT Guru gebruikmaken van flow-gegevens die afkomstig zijn van de Console van andere OptiView producten, zoals de OptiView Integrated Network Analyzer en Workgroup Analyzer LAN tools en de OC3/OC12 WAN Analyzer.

Met de gecombineerde integratie van trace- en flow-gegevens kunnen klanten nu applicatiegebruik valideren in de veilige haven van de virtuele omgeving van IT Guru. Hierdoor zijn ze in staat capaciteitvereisten en prestatieniveaus vóór het in gebruik nemen van de applicatie vast te stellen.

"Als antwoord op specifieke integratieverzoeken van onze klanten is OPNET bijzonder verheugd dat we Fluke Networks als een Integration Partner kunnen opnemen in het OPNET Alliance Program," aldus Steve Johnson, Associate Vice President of Strategic Alliances bij OPNET. "Onze gemeenschappelijke klanten profiteren zowel technisch als financieel van de integratie vanwege de waardevolle functionaliteit voor probleemoplossing en planning. Bovendien wordt de ROI voor de bestaande investeringen in Fluke oplossingen verhoogd."

Lisa Schwartz, Fluke Networks Alliances Manager, voegt hieraan toe: "Klanten hebben zeer grote voordelen bij de integratie van de OptiView Suite van Fluke Networks met de hulpmiddelen van OPNET voor probleemoplossing en het uitvoeren van voorspellende analyses. De afzonderlijke benaderingen van netwerkbeheer van beide bedrijven vullen elkaar volledig aan. De expertise van Fluke Networks op het gebied van netwerkzichtbaarheid en -analyse verstrekt de sterke punten van OPNET, namelijk voorspellende en planningtechnologieën. De gecombineerde kracht van deze twee aanpakken is bijzonder goed nieuws voor onze klanten."

De aankondiging van vandaag werd openbaar gemaakt tijdens de jaarlijkse technologieconferentie van OPNET, OPNETWORK, het grootste evenement in zijn soort dat is gericht op intelligente analyse van netwerken, applicaties en systemen. Fluke Networks is een sponsor van het evenement en neemt deel aan het Partner Pavilion. Hier wordt de nieuwe integratie geïntroduceerd aan het publiek, dat naar verwachting zal bestaan uit meer dan 1500 netwerkprofessionals die het vijfdaagse evenement zullen bijwonen.

Over OPNET Technologies, Inc.

OPNET Technologies, Inc. is een vooraanstaande aanbieder van beheersoftware voor netwerken en applicaties. De best-in-class oplossingen van OPNET zijn gericht op: probleemoplossing op het gebied van applicatieprestaties; planning van applicatie-inzet; planning van systeemcapaciteit; auditeren van netwerkconfiguratie; planning van netwerkcapaciteit en -herstellingsvermogen; en netwerktechnologie R&D. OPNET oplossingen hebben zich operationeel bewezen in duizenden klantomgevingen over de gehele wereld, zoals het bedrijfsleven, de overheid en defensie, netwerk-dienstaanbieders en netwerkfabrikanten. Voor meer informatie over OPNET en de producten bezoekt u www.opnet.com.

Over Fluke Networks

Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten). Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 500 medewerkers in dienst en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.

Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills

EMEA Marcom Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+44 (0)1923 281331 Carl@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com www.mills-advertising.com

Bezoek onze IT pressroom op:

http://www.it-pressroom.com/flukenetworks

# # #

---- --