Politieberichten 19 september

's-Hertogenbosch 19-09-2004 - .

DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - De politie heeft zaterdagmiddag op de Christiaan Huygensweg drie Rotterdamse drugsdealers van 25,28 en 35 jaar oud aangehouden. Een getuige deed daarvan melding bij de politie die het drietal aan kon houden. Bij het drietal is crack en heroïne in beslag genomen. In de auto van een van de verdachten zijn handelsattributen aangetroffen, zoals een weegschaaltje, een rekenmachine en een rol gripzakjes. Het drietal is in verzekering gesteld.

SNELHEIDSCONTROLE

Rosmalen - Naar aanleiding van klachten over het te hard rijden over de Kruisstraat in Rosmalen is zaterdagmorgen tussen 09.30 uur en 10.30 uur een lasersnelheidscontrole gehouden. Tegen zeven bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Zij reden met snelheden van 73 tot 93 kilometer per uur terwijl slechts 50 is toegestaan.

MISHANDELD

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg een 26 jarige Eindhovenaar op de Lange Putstraat zonder enige aanleiding een flinke klap in het gezicht. De verdachte, een 36 jarige Bosschenaar is aangehouden en ingesloten.

BEDREIGING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is in de Torenstraat een 36 jarige Bosschenaar aangehouden. De politie was er door portiers van een horecazaak op gewezen dat de verdachte zich zeer vervelend aan het gedragen was bij de toegangsdeur. De verdachte zou zelfs bedreiging hebben geuit. De politie sprak de man aan en bevolen hem enkele keren om weg te gaan. Hij weigerde en maakte vervolgens met de hand een schietbeweging in de richting van de portiers. De verdachte is ingesloten.

BESCHONKEN BESTUURDER VAN BROMMOBIEL OP RIJKSWEG A59

Vlijmen - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Rijksweg A59 onder Vlijmen een 43 jarige bestuurder van een brommobiel aangehouden. De man, woonachtig in Kaatsheuvel had naar eigen zeggen een verkeerde afslag genomen en was zodoende op de autoweg terecht gekomen. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

BESCHONKEN AUTOMOBILIST IN DE SLOOT

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 41 jarige automobilist op de Victorialaan het spoor bijster en reed rechtdoor over de rotonde bij de kruising met de Stadionlaan. De auto kwam in de sloot terecht. De bestuurder liep wat lichte verwondingen op in het gelaat. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren en is aangehouden. Het rijbewijs van de man in ingevorderd.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Boxtel - Zaterdagmiddag is een 37 jarige automobilist uit Tilburg mat een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Hij reed op de Uilenbroek in Boxtel door onbekende oorzaak tegen een boom.

ALCOHOL IN HETVERKEER

Sint Michielsgestel - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Kleine Beek een 21 jarige Amsterdamse automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank reed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Boxtel - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Schijndelsedijk in zijn woonplaats Boxtel een 18 jarige automobilist aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Boxtel - In de nacht van zaterdag op zondag is van een 36 jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. De man reed met een behoorlijk slok op over de A2 ter hoogte van Boxtel Noord. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Zaterdagmiddag is op de Julianastraat in zijn woonplaats Veghel een 52 jarige automobilist aangehouden. De man was onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij kreeg een proces-verbaal en rijverbod voor de duur van vijf uur.

VERDACHTE VAN BEDREIGING AANGEHOUDEN

Uden - De politie heeft zaterdagavond een 16 jarige jongen uit Veghel aangehouden. Hij wordt er van verdacht donderdagmorgen 16 september een 14 jarige jongen uit Uden op het Bevrijdingspark met een mes te hebben bedreigd.

WEIGERING BLAASTEST

Veghel - Een 50 jarige automobilist uit Uden weigerde in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een alcoholcontrole op de Udenseweg mee te werken aan de blaastest. Hij is aangehouden. Tegen de man, die een rijverbod opgelegd kreeg van 24 uur, wordt proces verbaal opgemaakt.

AUTODIEFSTALLEN

Nuland - Vanaf het erf van een woning aan de Molenstraat in Nuland is zaterdagnacht een zilvergrijze personenauto van het merk Opel Vectra gestolen. De sleutels zijn uit de woning weggenomen nadat men via een bovenlicht naar binnen was gedrongen.

Vanaf de Helschenhoek eveneens in Nuland is tussen zaterdagmiddag en zondagavond een witte bedrijfsauto merk Mercedes en voorzien van het kenteken 72-VX-BT gestolen.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Begijnenstraat in haar woonplaats Oss een 26 jarige automobilist aangehouden terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Heeswijk-Dinther - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Kanaaldijk Noord in Heeswijk Dinther een 23 jarige automobilist aangehouden. De man was behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank en moest zijn rijbewijs inleveren.

Ook een 46 jarige automobiliste uit Veghel werd diezelfde nacht op de Kanaaldijk Noord bekeurd voor het rijden onder invloed.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Oss - Zaterdagavond vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Hertogensingel met de Schelversakker in Oss. Daarbij is een 20 jarige inwoner van Oss gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed met zijn fiets over de Hertogensingel in de richting van het Centrum. Een 51 jarige automobilist kwam vanuit het Centrum via de Hertogensingel de kruising opgereden. Bij het links afslaan naar de Schelversakker reed zij de fietser aan.