Ingezonden persbericht


Persbericht

Museum zoekt herinneringen aan Hongerwinter

De Hongerwinter, een winter die in veel geheugens gegrift staat, een winter waar we ons tegenwoordig weinig bij voor kunnen stellen. Aankomende winter is het zestig jaar geleden dat de Hongerwinter plaatsvond. Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn zal van 19 september tot en met 31 december 2004 een expositie aan dit geschiedenisfeit wijden. De samenstellers van de tentoonstelling zoeken contact met mensen die positieve of negatieve herinneringen aan de Hongerwinter hebben of materiaal (foto's, brieven of voorwerpen) bewaard hebben.

Een goede impressie van wat er gedurende de winter 1944 - 1945 allemaal heeft afgespeeld krijgt men bij het zien en horen van verhalen, beelden, voorwerpen en geluidsfragmenten over deze tijd. Het Museum van Twintigste Eeuw zou dan ook graag in contact willen komen met mensen die deze winter hebben meegemaakt of hier, door familie, vrienden of kennissen, een nauwe band mee hebben gekregen. Uw verhaal, brief, foto, film en/ of herinnering is van harte welkom en kan een mooie bijdrage vormen aan de expositie. Het museum is tevens op zoek naar mensen die hun verhaal voor de camera willen vertellen. De beelden zullen op de expositie afgespeeld worden.

Wilt u bijdragen aan deze expositie? Bel of schrijf dan naar het Museum van de Twintigste Eeuw: 0229-214001 of per email (info@museumhoorn.nl) of Bierkade 4, 1621 BE Hoorn.