Gemeente Sittard-Geleen
PERSBERICHT

Gemeentebestuur biedt motie aan vaste kamercommissie aan

Sittard-Geleen, 15 september 2004. Burgemeester Wim Dijkstra van Sittard-Geleen biedt samen met een delegatie van het gemeentebestuur maandag 20 september om 10.45 uur aan de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een motie aan ten einde de kamerleden te bewegen Sittard-Geleen alsnog toe te voegen aan de G26. Die dag behandelt de vaste kamercommissie het Grote Stedenbeleid 2005-2009 (GSB III).

In een begeleidende brief aan de Tweede Kamer laat Sittard-Geleen weten dat deelname aan de G26 niet louter om financiële redenen noodzakelijk is. Deelname aan netwerken en uitwisseling van kennis acht het gemeentebestuur minstens zo belangrijk om de grootstedelijke opgave te realiseren waarvoor men zich gesteld ziet.

Bijgesloten is de projectenmap van Sittard-Geleen waarin een toelichting wordt gegeven op tien grote projecten in de stad waarvoor aanvullende financiële middelen nodig zijn. Deze map is ook overhandigd aan minister Thom de Graaf bij het bezoek dat hij vorige week aan Sittard-Geleen bracht.